Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Díky za brexit!

Britům je vyčítáno, že nedohlédli důsledky své volby. A co když právě proto dopadla takto? Vždyť nejen ve Velké Británii sílí hlasy: EU je pro nás příliš složitá a parkinsonovsky se komplikující. Pryč s ní! Chceme unii natolik jednoduchou, abychom věděli, o čem hlasujeme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 7. 2016 10:43
Díky za referendum

Výsledek referenda o setrvání GB v EU se Vám může líbit nebo nemusí. To je ve skutečné demokracii realita. Jak snadné to mají v Rusku, kde jsou s výsledky spokojeni skoro všichni (80-99%), protože:

1) tam se referenda nepořádají

2) a ve volbách je výsledek předem daný - záleží na to kdo má přízeň Kremlu

Jan Schneider jásá nad tím, že někteří "europanáci" ztratili glanc. K tomu se dá jen podotknout, že Jan Schneider, jako Kremlobot, již svou makýrovku také ztratil ;-)

0 0
možnosti

J80i38b 17J75i45b

2. 7. 2016 23:38
Po Brexitu poznáte "demokraty"

Je to přesně tak jak píšete, pane Schneidře. Nicméně mě na celém Brexitu zaujala zcela jiná věc. A to, že ti kteří nebyli spokojeni s výsledky v britského referenda o odchodu z EU se nějak nápadně kryjí s těmi, co rádi melou o demokracii a lidských právech horem dolem, rádi by je exportovali do všech koutů světa a to nejlépe na nosičích s plochou dráhou letu a nebo alespoň prostřednictvím nejrůznějších barevných revolucí organizovaných Gerschmanovským NEDem, Sorosovýma NGO..., ale když přijde na to (mezi slabikami je mezera!) a oni se mají podřídit demokraticky projevené vůli většiny, tak tito „demokraté“ nejsou s to ji respektovat! Vymýšlí nejrůznější demonstrace, důvody proč to neakceptovat, jak to obejít a hlavně nerealizovat to jednoznačné většinové rozhodnutí...!

Inu jakže se to píše v té postarší literatuře?

.

„Po ovoci poznáte je!“

0 0
možnosti

J. Poděbradský

2. 7. 2016 8:31
Eurohujeři

Přestože těsně před hlasováním zavraždili eurohujeři poslankyni Cox, tak se nepodařilo zvrátit hlasování. \V Británii je stále ještě dost lidí se zdravým rozumem!

0 0
možnosti

J. Poděbradský

2. 7. 2016 8:24
IV. říše

Naposledy chtěl Evropu ovládnout Hitler tanky. Když mu to Rusové pokazili, tak jeho pohrobci to zkusili přes banky! A tak jako vše co nemá podporu lidí a ztratí ideu a směr, se časem rozpadne . Ať to někdo chce nebo nechce. EU se musí rozpadnout a pokud to bude dobrovolné, tak má šanci se znovu sjednotit , ale to už musí být na základě rovnosti a svornosti s podporou obyvatel.

0 0
možnosti

3. 7. 2016 23:02
Re: IV. říše

Hitlerovi ovládnutí Evropy pokazili hlavně Britové s Churchillem v čele. A dále, EU se nerozpadne, ale zreformuje.

0 0
možnosti

Z. Meisner

2. 7. 2016 7:34
Rakouský ústav. soud to evropsky zpackal

Rakousko je napůl rozděleno, o fous vyhrál ten "hodnej", všichni si oddechli, Rakousko je kamarád

Británie

je napůl rozdělena, o fous vyhráli ti "zlí". Ještě než vláda hnula prstem, Martin Schulz. Juncker etc.o Británii jako o vyvrhelích, žádné dva

roky na odchod z EU ale vypadnout hned. Ostrovní pakáž jedna..

Tak jsem zvědav, jak se budou chovat k tomu "gemýtlich" Rakousku, až tam v září o fous vyhraje ten "zlej".

0 0
možnosti

2. 7. 2016 12:53
Re: Rakouský ústav. soud to evropsky zpackal

Divím se, že Juncker ještě nenavrhnul, aby Evropský soudní dvůr, sídlící v jeho Lucemburku, rakouský Ústavní soud rozpustil. Důvod má velký: V rozporu s přáním Evropské komise, prohlásil druhé kolo prezidentských voleb za neplatné. To si dovolil moc!!!

0 0
možnosti
Domácí vůně je nejlepší

Poměr občanů k EU není komplikován složitostí, ale neinformovaností. Nezodpovědná česká media nemilují klid a stabilitu a zatímco zveličují každé české pšouknutí, staví občana vždy před hotovou bruselskou věc, popsanou jako cizáckou, špatnou a nepřátelskou, aby mohla vyvolávat nenávistné vášně mezi těmi, kteří si nedovedou opatřit jiné než bulvární informace.

0 0
možnosti

M. Kyncl

1. 7. 2016 13:43
Smíšené pocity - pokračování

které jejich vládnutí představuje. Asi proto, bychom měli být připraveni v určitý okamžik říci dost, protože pokud cesta vpřed vede do propasti, není radno v ní pokračovat.

0 0
možnosti

M. Kyncl

1. 7. 2016 13:41
Smíšené pocity

Z Brexitu mám, stejně jakou autor, smíšené pocity. Jenom se liší naše důvody. Dříve jsem byl pro myšlenku sjednocené Evropy bezvýhradně nadšen. Svoboda cestování, možnost žít kdekoliv na starém kontinentě a řada druhých výhod. Nevadila mi ani bruselská byrokracie. Můj názor se změnil. Evropa je dnes řízena pološílenými elitami a Německem, které čas od času trpí pudem sebezáhuby. V první pol. 20. století vyhladil soudruh Hitler, s cílem očistit národ, židy (m.j. lékaře, fyziky, spisovatele), aby poté jeho nástupci pozvali gastarbeitery z Turecka. Koncem 20. století jsme pod vedením Německa vysvětlili mladé generaci sto a jeden způsob, jak se vyhnout rodičovství, abychom v roce 2015 začali vylepšovat naší krev národy subsaharské Afriky. S nadšením ničíme jeden pilíř křesťanské (i židovské) kultury za druhým (práce, rodina, poctivost) a nahrazujeme je bakcháliemi homosexuálů a myšlenkami feministek. Sjednocená Evropa se změnila v nástroj těchto elit a my, obyčejní lidé, cítíme nebezpečí,

0 0
možnosti

2. 7. 2016 13:02
Re: Smíšené pocity

Jsem na tom obdobně. Taky napřed nadšení a dnes skepse pramenící z frustrace, že o našem životě nerozhodují ti, které jsme zvolili do našeho Parlamentu, ale banda bruselských šílenců v duchu osvědčené politiky Deutschland über Alles.

0 0
možnosti