Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Demokracie nechce klid. Ale vitální střety mnoha názorů

V době okolo státních svátků bylo mnoho zamlčeno a dezinterpretováno, mnoho bylo i lživého. Takové praktiky se nazývají propagandou. Naštěstí na ministerstvu vnitra vzniká odbor na boj s ní. Bude mít plné ruce práce, byť se jej různí politruci pokusili nasměrovat pouze proti domnělé ruské propagandě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T. Sauer

9. 11. 2016 8:40
Nakonec jste se povýšený autore

ocitl v roli, kterou tak rád přisuzujete ostatním, což hezky ukazují příspěvky níže od Jiří Zajíc, na které neste schopen adekvátně odpovědět. Tak rád polemizujete na základě vlastních nebo cizích nesmyslů, že jste chycen v jejich pasti. Přeji vám to, poněvadž nejste novinář, ale pisálek co si nedělá starosti s objektivitou a jehož svět je nechutně černobílý a ještě si dovolí mít o sobě vysoké mínění.

0 0
možnosti

7. 11. 2016 3:03
Mohl byste, pane Schneidere, předložit důkazy? III

3) "Otázkou je, kdo kanadskému občanovi nakukal, že bylo rozhodnuto o jeho vyznamenání, když kanadská strana nebyla požádána o souhlas s vyznamenáním svého občana, a on sám také o ničem takovém nebyl písemně vyrozuměn."

To se ptáte vážně?

Měl jste si nejdřív pořádně přečíst, jak sám Forejt popisuje proceduru oznamování udělení vyznamenání u příležitosti 28.října: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tohle-vsechno-se-musi-udelat-predtim-nez-Zeman-rozda-statni-vyznamenani-Hradni-protokolar-Forejt-nechal-PL-nahlednout-do-zakulisi-Od-znamych-osobnosti-pry-slychava-407810

Bradyovi tvrdí, že 12. října jim volal šéf hradního protokolu Jindřich Forejt a sdělil, že Jiří Brady obdrží 28. října Řád T. G. Masaryka. „Vysvětlil mi, kolik lidí se mnou může na ceremoniál přijít a že další detaily projednáme, až se objevím v Praze,“ řekl Brady v neděli večer na ruzyňském letišti.

„Já jsem se ještě ptala, jestli nedostane i písemné pozvání, a to říkali, že už ne, ale že se všechny detaily dozvím

0 0
možnosti

7. 11. 2016 3:08
Re: Mohl byste, pane Schneidere, předložit důkazy? III

Já jsem se ještě ptala, jestli nedostane i písemné pozvání, a to říkali, že už ne, ale že se všechny detaily dozvíme, až přiletíme do Prahy,“ dodala jeho manželka Tereza. Forejt rovněž podle Bradyho manželky požádal o diskrétnost, aby o vyznamenání zatím nemluvili.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/prehledne-kauza-neoceneni-jiriho-bradyho-herman-zeman-pfb-/domaci.aspx?c=A161024_104320_domaci_jkk

Stejně popisuje proces pozvání vdova po oceněném panu Holzerovi: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zatelefonoval-mi-pan-Forejt-Ted-jsem-uplne-zdesena-Vypravi-vdova-po-emigrantovi-ktera-ma-na-Hrade-prebirat-medaili-460336

To, že nebyla informována kanadská ambasáda, je buď tím, že čekali do poslední chvíle - a pak už bylo jasné, že Jiří Brady vyznamenání nedostane, nebo se opět projevili jako packalové (když zpackají tak zásadní věc, jako je cesta prezidenta na pohřeb slovenského prezidenta, tak je u nich zřejmě možné všechno).

0 0
možnosti

7. 11. 2016 2:57
Mohl byste, pane Schneidere, předložit důkazy? II

2) "Ministr kultury Herman nařkl prezidenta republiky, že neudělil vyznamenání jeho kanadskému příbuznému, za něhož (ale za nikoho jiného!) se z titulu své ústavní funkce přimluvil. Mělo to být údajně z pomsty za to, jak hodil vidle do zahraniční politiky republiky. Ministr kultury však své tvrzení nejen nedoložil, ale postupně se všechna jeho tvrzení prokazují nepravdivými. Jeho příbuzný totiž nebyl z žádného seznamu vyškrtnut, jen nebyl vybrán."

Vy nevíte, že navrhovatelem Jiřího Brady vůbec nebyl Daniel Herman. ale rodiště Jiřího Bradyho, následně Poslanecká sněmovna - a "podporu" od Daniela Hermana přímo "doporučil" sám Forejt?

Podle čeho soudíte, že Daniel Herman Zemana "nařkl nepravdivě"? "Podle toho, že to tvrdí tradiční lháři Zeman a Ovčáček? Nebo z toho, že ministři Ťok a Mládek "nic neslyšeli", protože hovor nebyl určen jim? Nebo máite něco skutečně věrohodného o "nepravdivosti"?

A poměrně jasné doklady Daniela Hermana jste nezaznamenal?

a) E-mail psaný Bradyovým, ten den, co k r

0 0
možnosti

7. 11. 2016 2:58
Mohl byste, pane Schneidere, předložit důkazy? II

(pokračování)

a) E-mail psaný Bradyovým, ten den, co k rozhovoru došlo, kde Daniel Herman upozorňuje, že Zeman sice vyznamenání slíbil, ale podmiňuje ho nesetkáním s dalajlámou (http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/1663578)

b) O rozhovoru se Zemanem informoval Daniel Herman i kardinála Vlka, Tomáše Halíka a předsednictvo KDU-ČSL. Všichni potvrzují, že o Zemanovo vydírání během rozhovoru jim už tehdy Daniel Herman řekl.

Můžete vysvětlit, proč by si to už TEHDY Daniel Herman vymyslel, kdyby Zeman skutečně nehrozil? Jaký by to vůbec mělo smysl?

0 0
možnosti

7. 11. 2016 2:50
Mohl byste, pane Schneidere, předložit důkazy? I

Dosud jsem Vás pokládal za (na české poměry) solidního publicistu. Proto mě překvapuje, že uvádíte ve svém článku několik zásadních tvrzení, z nichž žádné nedokazujete, ale pokládáte je za rozhodující pro svá obvinění (zejména Daniela Hermana). Takže:

1) "Zdá se už nepochybné, že se vláda před několika lety shodla, jak bude přistupovat k Číně a k dalajlamovi."

Vám se to "zdá nepochybné" na základě čeho? Tři ministři tehdy s omezením kontaktů nesouhlasili (Herman, Dientsbier, Bělobrádek), žádný záznam neexistuje - ale Vám je to jasné. Na základě čeho?

0 0
možnosti

B. Rudolf

6. 11. 2016 9:41
Nebezpečnost strategického partnerství s Čínou

Dalajláma je mírumilovný člověk, který o narušení územní celistvosti Číny neusiluje. Čínští komunisté mají vůči němu špatné svědomí, a proto se ho bojí.

Čínská ekonomika je známá tím, že jde o jedno z nejdrsnějších vykořisťování obyvatelstva pod rouškou kapitalismu s tváří čínského komunismu - což má sympatie českých komunistů a dvou českých prezidentů. A také tím, že systematicky rozkrádá průmyslová tajemství jiných zemí.

A my s takovou zemí uzavřeme strategické partnertví stvzené ponižujícím slibem, že se naši politici nebudou oficiálně stýkat s osobnostmi, které čínské vládě "nevoní".

Čiň čertu dobře - peklem se ti odmění!

0 0
možnosti

J. Schneider

6. 11. 2016 13:35
Re: Nebezpečnost strategického partnerství s Čínou

To je jistě zajímavý pohled z jedné strany. Ale: dalajláma převzal jisté dědictví, a přestože se snahy o dosažení samostatnosti explicitně vzdal, stále je kýmsi implicitně takto profilován (zejména ve stylu protičínské konfrontace). Číňané se ho těžko mohou bát, to by už dávno skončili v blázinci. Číně je prostě zahraničím předhazován s touto konotací "boje za nezávislost", čímž ho to zahraničí činí Číně nepřijatelným (protože v tak obrovské a diverzifikované zemi, jako Čína, by - byť implicitní - uznání takto profilovaného reprezentanta mohlo posílit další podobné snahy). To snad lze pochopit. Už i proto, že onu "ponižující" cestu (jedna Čína, včetně Tchajwanu) nastoupily předchozí vládní garnitury, což vám ale problém nečinilo. - Komická je vaše zmínka o "kradení" průmyslových tajemství. Celý systém NSA je předně o tomto, probuďte se.

0 0
možnosti

6. 11. 2016 8:00
Herman a Forejt jsou přátelé

A v kanceláři prezidenta republiky není nikdo schopen řízení - ba ani čtení jmen v cizím jazyce. A to je vysvětlení celé věci.

0 0
možnosti

6. 11. 2016 5:58
Historické analogie

Tak nějak mi to připomíná Hilsneriádu. Nic nového pod sluncem.

0 0
možnosti

5. 11. 2016 10:43
Novinářské praktiky.

Praktikami, které máte na mysli v první větě, rozumíte, předpokládám, štvavé novinářské kampaně k čemukoliv, ostouzení lidí bez jakéhokoliv relevantního argumentu, novinářské lži a úmyslné (zaplacené) zatajování skutečností a pravdy. V tomto všem vidím ten nejzákladnější problém, který ruku v ruce s politickým systémem, existujícím na základě volné soutěže politických stran( volnou soutěž je nutno spatřovat jako ničím neohraničenou bitvu systémem catch a s catch can, tedy bitvu bez pravidel) nedovoluje nikde na světě vykročení občanů ke skutečné demokracii. Jde totiž o to, že tento politický systém diktuje občanům vůli politických stran, vůli naprosté menšiny občanů. Pouze "svobodné" volby, znásilněné opět vůlí politiků a jejich stran docilují toho, že menšinová vůle je vydávána lživě za většinovou a tedy demokratickou. Lež na lež. To je zásadní krédo politických stran, které je opět lživě vydáváno za vůli občanů.

0 0
možnosti

Z. Meisner

4. 11. 2016 4:54
četl jsem jen zběžně

Stavět na tom, že blekotající Forejt nenapsal do Kanady je argument hodný synteticky uvažujícího zpravodajce.

Ta "údajná" ruská propaganda mne uklidnila. Doteď jsem si myslel, že je pravá. Ufff.

A co Čunek pane Schneidere. Už dlouho jste si neflusnul. Je nejvyšší čas začít.

zdravím.

0 0
možnosti

J. Schneider

5. 11. 2016 2:50
Re: četl jsem jen zběžně

On není blekotající, to se pokoušíte pomoci nějakou podpásovkou, argumentu nemaje. Nevím, proč píšete, když nemáte co. nad jenom abyste si flusnul, což je asi pro vás typické. Zkuste najít nějaký argument, a když ho nenajdete, tak se nezlobte na celý svět. Kupte si pišingr, něco sladkého na nervy, ať máte nějakou radost ze života.

0 0
možnosti

3. 11. 2016 18:09
Jo. jo!

Demokracie opravdu chce vitální, ale nejlépe pouze verbální, střety mnoha názorů. To je ovšem pouze to A. Je však nutno říci ono B. Po zmíněném střetu názorů vždy většinově převáží jen jeden z nich. Menšinový názor musí přiznat svou porážku a většinový názor ctít. Nemusí s ním souhlasit, ale musí jej ctít. To je totiž ta skutečná demokracie.

0 0
možnosti

6. 11. 2016 5:53
Jak se Zachoval Masaryk v Hilsneriádě?

Ctil Masaryk v Hilsneriádě názor většiny pane Čechu? Jakpak to bylo?

0 0
možnosti