Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dějiny lidstva neskončily: Budeme volit mezi islámem a komunismem?

Na článek Západní humanismus, který tři sta let dominoval světu, je v úpadku Hamidrezy Ajatolláhyho zareagoval Václav Makrlík. Dle něho má Ajatolláhy pravdu, že neomezovaný západní humanismus a liberální demokracie zažívají jedno ze svých nejkritičtějších období.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Makrlík, docela slušně jste to pomotal, jste arogantně eurocentrický a vlastně ani nerozumíte té trojjedinosti Boží (ale nakonec toto toto dnes neznají ani církevní "otcové", protože jinak by představitelé husitské církve neplácali takové nesmysly, jako že Jan Hus byl církevní reformátor - kdepak, Hus nebyl nominalista, ale tradicionalista - tedy obroditel církve). Trojjedinost Boží totiž vyjadřuje hybné síly společnosti - Pán je vládce, Syn je ideologický aparát (církev) a Duch svatý je veřejné vědomí. Víte, toto celé vzniklo v Římě - aby se zase začalo lidem dařit, musela se ničivá liberalizace (rozklad římské společnosti) potlačit. Křesťanství bylo tou cestou. A smotávat komunizmus a automatizaci v liberální demokracii? To je opravdu silné kafe. Liberální demokracie je o manipulaci veřejným vědomím, zatímco komunizmus - jako občinová společnost - stojí na tradici a realizmu. A když už vytáhnete "každému podle jeho potřeb", měl byste vytáhnout i tu důležitější část - "Každý podle sv

0 0
možnosti

Kus se ztratil...

A když už vytáhnete "každému podle jeho potřeb", měl byste vytáhnout i tu důležitější část - "Každý podle svých schopností" - ale to se Vám někde ztratilo... Co se týče toho Islámu - to samozřejmě - ale pouze v tradičním pojetí - JE občinová společnost - tedy komunizmus.

0 0
možnosti