Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Davos ukázal roztříštěnost světa v řešení klimatických změn

Zahájení Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu v úterý 21. ledna ukázalo střet ohledně klimatických změn. Prezident USA Donald Trump ve svém projevu kritizoval patrně nejvlivnější aktivistku současnosti, 17letou Gretu Thunbergovou ze Švédska, která ve svém vystoupení osočila publikum, že její předpovědi nechce poslouchat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pochopitelně. Snaha řídit globální klima je tak nesmyslná, že se k ní většina zemí nikdy nepřipojí. EU to, přejde hned při nadcházející krizi.

Vůbec je div, že popletenou Gretu státníci poslouchají s vážnou tváří. Já bych se neudržel a neslušně bych se rozesmál.

0 0
možnosti
JV

J30i84r81i 36V95a56l23e26k

5. 2. 2020 12:55

Je jenom správné omezit plýtvání a přemýšlet více v souvislostech. Také je naprosto zcestné, myslet si, že si podmaníme přírodu a životní prostor tak, aby si toho sa příroda sama nešimla. Kdo se chce vrátit na stromy, ať se vrátí, ale ať přestane nutit ostatní dělat "to samé".

Mimochodem statistika teploty moří nepokrývá zdaleka vývoj teploty v průběhu existence lidstva natožpak planety samotné a myslet si, že historie začala prvním zápisem do knihy je dosti "namyšlené".

Jedna věc pro Grétu je "nevzdat se boje , ale druhá bude vzdát se "pohodlí a dostupnosti pro všechny" a ošklivé smradlavé a neekologické stroje nahradit opět lidskou prací. Uvidíme, jak se "její" generace pohrne od sociálních sítí do práce a přestane cetovat na dovolené druhou stranu světa...

Úsměvné v článku je i "blahořečení" IT firemy a banky, jak se předhánějí v u uhlíkové neutralitě, a přitom by nemohly existovat bez infrastruktůry a průmyslu /pro který bude asi brzy politicky nekorektní vůbec pracovat/.

0 0
možnosti
JP

J22a26r12o 87P58l25e49v27a

2. 2. 2020 16:22

Gréta jako vyslanec vymytého švédského národa opět zvěstuje spásu světa novou totalitní ideologií, nesnášenlivou a mentorující ostatní svět za jeho normalitu. Je třeba připomenout, že Švédsko podporovalo a obdivovalo nacismus, poté komunismus, a nyní podporuje islám a totalitní klimatické šílenství. Je vždy na chybné straně dějin, ale do světa vyřvává bláboly o "humanitární velmoci", jako muezin z minaretu nutí všechny poslouchat jeho krákorání. Je to prolhaný socialistický stát!!!

0 0
možnosti

Švédsko už bude končit.

0 0
možnosti
Foto

Ta Grétka nějak rychle stárne, před dvěma měsíci jí bylo teprve 14.

0 0
možnosti