Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Další zásah kampaně Me Too: Opera Carmen

Letos v lednu viděli ve Florencii diváci novou Carmen s pokrokovým závěrem v produkci divadla Maggio Musicale Fiorentino. Hlavní hrdinka na konci opery zabije svého žárlivého bývalého milence Dona Josého.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

20. 2. 2018 16:59
Přepsat Othella!

1) Samotný název je machisticko-rasistický. Jakýpak "mouřením benátský"?!?

Nechť je to drama lesbického páru Desdemony a Othelky, jedna Číňanka, druhá afroameričanka (na vozíku), které se zlý, samozřejmě bílý, Jago snaží rozeštvat.

Ovšem obě ženy, jež nad nějakým machem vysko morálně vyčnívají, jeho intriky prohlédnou a v plném souladu ho uškrtí...

Já ti dám, Shakespeare!

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

17. 2. 2018 13:58
Mohlo by být hůř!

Zaplaťpánbu, zatím jde o heterosexuální dvojici!

První politicky korektní inovace by mohla spočívat v tom, že se oba zabijí, ať vzájemně, nebo sebevražedně, to by si právem zaplakali všichni, vítězem by pak byl hrobník, pokud by ovšem stříleli konzumenti kolalokovy limonády...

Druhou, politicky ultrakorektní inovaci, jsem už naznačil: vraždit se budou lesby či gayové, čímž se zmírní ten genderový problém (odstranil by se až pouze přísně a důsledně paralelním příběhem homosexuálních dvojic, aby nebylo možno činit závěry stran větší náchylnosti jednoho pohlaví vůči něčemu, bez ohledu na to, jak je to pohlaví orientováno)

Nejlepší by asi bylo, pro absolutní korektnost, přepsat tu operu pro delfíny, třeba.

0 0
možnosti
JT

16. 2. 2018 11:00
A co filmy ?

Kdy se začnou předělávat filmy ?

0 0
možnosti
VN

20. 2. 2018 17:00
Re: A co filmy ?

Nevíte jak dopadl v USA poslední Kubrick?

0 0
možnosti
IN
Už se otáčí...

...aneb každá inkvizice jednou (ve velmi krátké době) sežere ty, kdož ji rozpoutali. V Salemu, stejně jako v Kalifornii.

https://www.novinky.cz/zahranicni/463041-aktivistku-z-hnuti-metoo-obvinili-dva-muzi-ze-sexualniho-obtezovani.html

(Btw, ta dotyčná zjevně patří mezi frustrované aktivistky, o které si normální chlap neopře ani kolo.)

Co je ovšem mnohem důležitější je skutečnost, že v době vrcholící hysterie prošla kongresem daňová novela největší za posledních 40 let. V tichosti a bez odporu. Metoda bílého mustanga opět zabrala.

0 0
možnosti
P1

Z. Vrba

16. 2. 2018 7:34
Další uměle vyvolaná aféra

Dej světu chléb a hry.

Naše současná vyrůstající generace nezažila nedostatek, nouzi a strach (samozřejmě až na vyjímky)

Je nutné zakrýt skutečné problémy typu neúspěšná válka v Sýrii, prohra v Iráku, rozvrtaná Ukrajina, problémy, co se někomu z bohatých nehodí typu prohra Hillary, neúspěch Merkelové, Brexit (který nás hodně ekonomicky zabolí).

Takže se muselo dát nové maskování. Ano klasická scéna mladá krev a vlivný/bohatý padesátník... no a po 20 letech, proč jej neoškubat. (všimněme žádná kampaň se na ty chudé, neschopné či mrtvé nekoná).

Jen čekám, kdy se toto otočí proti ženám. prvně budou bohaté ženy, které někdy udělali něco se zajíčkem, následně se ozvou další núspěšní mamánci...

No a nakonec dojdeme k tomu, že neudáváme pohlaví, děti jsou bezpohlavní (už s tím začínáme). To americké puritánství je fakt šílené. Jenže zde je podpořeno vznikem novorodého otrokářského systému alal Orwelův román 1984.

0 0
možnosti