Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co vypovídají „valící se vlny uprchlíků“ o nás samotných?

Čeští občané si zřejmě přejí být masírován informacemi o uprchlické krizi, i když toto „ohrožení“ tu zatím nepředstavuje problém, a zřejmě tomu tak nebude ani v blízké budoucnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J. Václav 261

27. 9. 2015 16:27
Nesmíme zapomínat,

že nedostatek pracovních sil v 60. letech, kdy začal příliv migrantů si zavinili Němci sami nacizmem a porážkou v II. světové. Padlí muži prostě scházeli a skutečně nebyl nikdo na práci. Turci byli nejdříve a nejbíže, tím se celá migrace rozjela.

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

27. 9. 2015 16:43
Re: Nesmíme zapomínat,

V Rusku to odskákala ženská část populace.

0 0
možnosti
IP

I. Patta 677

27. 9. 2015 15:32
Vypovídá zejména o impotenci politiků

i tzv. odborníků řešit prevenci. Mám na mysli demografii a vyrovnanou populační bilanci. Porovnám-li ztráty ve všech válkách od 11. století do současnosti, tj. za poslední milenium (147 milionů obyvatel) se ztrátami evropských národů ve kterých byl uplatněn model tzv. vyspělého sociálního státu (189 milionů obyvatel), pak docházím nutně k závěru, že tzv. Evropský sociální model je extrémně genocidní. Vyprodukoval ztráty původního obyvatelstva národů Evropy v rozsahu, který je s přihlédnutím k časové ose více než 20 x účinnějším způsobem likvidace původního obyvatelstva, než je tomu v případě válek.

Kdo za to může především? Ekonomové! Více na webu: http://sociologie.netstranky.cz/2-cast-ekonomove-a-dite.html

0 0
možnosti
KP
Re: Vypovídá zejména o impotenci politiků

Pro období Přemyslovců se odhaduje velikost populace v Českých Zemích na zhruba 1 až max 1,5 mil. Tedy moderní politika ovlivňující porodnost pracuje se zhruba osminásobnou populací a srovnávat abs. velikosti čísel je matematický nesmysl. O dalším by se dalo taktéž diskutovat. Samozřejmě, že za všechno mohou ekonomové. Lidé raději staví domy, kupují auta a jezdí na dovolenou namísto krmení dalšího dítěte jen proto, že jim to poradili ekonomové, i když mají prostředky k tomu, aby další dítě uživili? Nezlobte se, ale ty příčiny budou asi někde jinde a takovéto svalování viny je velice laciné.

0 0
možnosti
JR

27. 9. 2015 13:41
Hlaváčku, Hlaváčku

Vy jste ale bambulka!

Takový traktát o ničem. Přitom stačilo napsat pár slov:

Imigrantů se nebojím a divím se, že se jch drtivá většina mimopražských občanů tak bojí.

0 0
možnosti
JV

J. Václav 261

27. 9. 2015 16:29
Re: Hlaváčku, Hlaváčku

Ráži nebuďte naivní, v Praze nebudou, leda tak v ZOO.

0 0
možnosti
Foto

Babul

27. 9. 2015 12:17
Rozpuštěný a vypuštěný...

Hlaváčku, pamatujte na zásadu č. 4!

0 0
možnosti
MS

27. 9. 2015 11:38
???

Tyhle žvanily miluju. Co takhle se trochu porozhlédnout po Evropě? Takhle nějak to začínalo v Německu. Každá katastrofa začíná něčím malým. A  tato začala prvním muslimem pozvaným do Německa na práci, kterou se nechtělo němcům vykonávat. A tak to začíná u nás. Změna je, že jsme k tomu nuceni právě těmi nemci a také domácími zrádci typu sobotky, chovance a dalších. Jestli někdo vidí svou budoucnost v chátře, pro kterou je žena jen sexuálním objektem a pracovní silou v domácnosti, bez jakýchkoli práv, má možnost se tam přestěhovat. Naše společnost je /nebo byla?/ už dávno někde jinde. Je třeba udělat vše,  pro zamezení trvalého osídlení našich zemí touto sebrankou.

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

27. 9. 2015 13:41
Re: ???

Pane Milane, Vaše rozhořčení chápu, ale přesto trochu osobní otázka. Kolik máte dětí? Potom si zvažte zda jsme opravdu tak jinde jak se sami vidíme, nebo neschopná postupně vymírající civilizace na kterou si už brousí zuby predátoři. Oslněni vlastní velikostí se propadáme jako civilizace bílého muže do zapomnění a ještě ten proces urychlujeme. Poněkud nepřesná rovnice, 2 auta = 1 vychované dítě.

0 0
možnosti
JV

J. Václav 261

27. 9. 2015 9:32
Pane Hlaváčku pokrač.

pro který by Němci ani nevstali z postele, jen proto, že jsou spokojení a chtěji to i pro své potomky. Možná, že byste napsal ještě jeden článek, abyste se nam trochu omluvil.

0 0
možnosti
JV

J. Václav 261

27. 9. 2015 9:28
Pane Hlaváčku.

Pane Hlaváčku, máte pravdu, skutečně věrohodně popisujete mediální kampaň a následnou reakci veřejnosti a politiků na problém uprchlíků. Hodně mi však vadí, že naše občany obviňujete z jakési pohodlnosti a neochoty vzdát se jistot a pohodlí, na které tak dlouho čekali. Ano, přesně tak, všichni jsme trpně snášeli 40ti letý útlak totality a po sametové revoluci si klausovsky utahovali opasky, až jsme se konečně dočkali, máme v podstatě vše, po čem jsme toužili, demokracii, životní úroveň, svobodu ve všech směrech a věřím, že mnoho z nás prožívá jakousi euforii, že to stálo za to, a že jsme se konečně dočkali. I když se nás prozatím příliš netýká problém uprchlíků, nejsme hloupí, abychom nevěděli, ře se nas dotkne a nakonec možná více, než Německa, nebo Francie, oni si totiž svoje pupky ošidit nedají, ale nás, protože jsme v EU se nikdo ptát nebude, to už nám dokázala EU v případě kvót. Měl byste jít někdy mezi obyčejné pracující lidi, kteří denně vstávají do práce a dřou za mrský peníz,

0 0
možnosti

26. 9. 2015 18:21
dokument ZDF - realita názorů arabské mládeže v EU

https://www.youtube.com/watch?v=CuZDFYoKoVM&feature=youtu.be

Doporučuji shlédnout.

0 0
možnosti
PA

27. 9. 2015 13:43
Re: dokument ZDF - realita názorů arabské mládeže v EU

Viděl jsem, dost síla. Doporučuji shlédnout všem příznivcům imigrace. Němci nezvládají integraci už těch cotam jsou.

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

26. 9. 2015 11:37
autor

ciste a pouze teoretik a psavec, jinak to nejde vysvetlit tento slohovy ukol bez myslenky.... Kdyz byli narusitele v Italii, nic moc se nedelo, kdyz byli v Recku, tak to bylo taky jen tema k ranni kave. Kdyz byli v Madarsku, tak agent CIA Merkel ji slavnostne pozvala ....... a najednou po tydnu zvani, maji vsichni zainteresovani obavy a nevedi co s touto invazi kobylek?? A my se nemame bat protoze jsme zadnou kobylku nevideli a pritom uz jsou u nas v poctu cca 28000 neregistrovanych a cca 1000 ISIS......... A Cesimaji opravnene obavy z teto tlupy neprizpusobivych a neasimilitovatelnych hord, kteri jsou vyzbrojeni islamskou ideologii, ktera je neslucitelna s nasim soucasny spolecenskym zivotem !! Z tohoto nezvladnutelneho mnozstvi vznikne nakonec valka !

0 0
možnosti