Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co ohrožuje novou českou zahraniční politiku

Dle prvního náměstka ministra zahraničí Petra Druláka havlovská koncepce lidských práv podporuje agresivní zahraniční politiku. Proto je třeba ji nahradit. Drulákovo řešení však jde proti jednomu z deklarovaných cílů – mezikulturní citlivosti. Polemizuje Ondřej Císař.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tono

27. 7. 2014 9:01
zajímavé téma, ale...

"V poslední instanci žádný jiný nositel nákladů

útlaku – ať už ve smyslu jeho životních šancí, blahobytu nebo dokonce života – než

člověk neexistuje, a proto ideologie respektující jeho zájmy, a tím minimalizující

tyto náklady je přijatelnější než ta, která ho podrobuje zájmům jakékoli nadindividuální

fikce, již z definice nic bolet nemůže – například vůli strany, národa, církve

či civilizace." ...nositel nákladů útlaku... ??? ...ideologie respektující jeho zájmy...??? ...nadindividuální fikce...??? Pan Císař mluví jazykem ptydepe, vůbec mu nerozumím. Škoda, že neumí psát srozumitelně, asi chyběl, když se to probíralo na Columbia University a raději šel běhat do Central Parku :-)

0 0
možnosti

21. 7. 2014 21:10
Hanba mu!

Jednoho takového ministra zahraničních věcí jsme měli. Byl to František Chvalkovský, nechvalně proslulý z krátké a nikterak oslňující existence 2. republiky. Ten ovšem reagoval patolízalsky na celkem bezvýchodnou situaci po Mnichovu. Pan Drulák to činí, aniž bychom v tak bědné situaci byli. To ovšem Chvalkovského nijak neomlouvá, o to horší je pan Drulák.

0 0
možnosti

J. Václav 261

21. 7. 2014 20:12
Pane redaktore Císaři,

opět dáváte slovo panu Drulákovi, který si stále něco myslí, domnívá a usuzuje. Jenže to může dělat na jakémkoliv jiném rezortu, v zemědělství, obchodu, kultuře a pdobně, nikoliv však na ministerstvu zahraniční. Toto ministerstvo reprezentuje pozici a tvář České republiky vůči celému světu a jeho pracovníci včetně náměstků musí mluvit stejnou řečí. Ministr Zaorálek je tam sice omylem, ale dokud tam bude nemá nikdo jiný právo na jakékoliv úvahy, kromě na záchodě. Naší mezinárodní pozici těmito Vašemi bláboli jen zhoršujete. Nechcete psát raději do Blesku ?

0 0
možnosti

21. 7. 2014 20:01
S Drulákem souhlasím

.

0 0
možnosti

E. Riegerová

21. 7. 2014 12:45
zabíjení V.Havla

Vážený pane Císaři, tady přece nejde o symbolické zabíjení V.Havla, Vy byste ho chtěl snad vzkřísit, nebo nedej bože mumifikovat? Dle mého soudu je jen dobře, že česká zahraniční politika konečně snad nabírá nový směr, a že se mohou také ozývat kritické hlasy k tomu, co se tady za V. Havla v zahraničně politické oblasti dělo. To, co prezentujete jako polemiku, je obhajoba návratu zpět a to, jak známo, většinou moc nejde.

0 0
možnosti

21. 7. 2014 12:37
Drulákova motivace

Ještě před svým vstupem do služeb ČSSD platil Drulák za celkem racionálního specialisty na mezinárodní vztahy. Už stojí za pozornost jen to, že najednou spojil svůj osud s partají jejíž cílovou skupinou je masa ovladatelných omezenců. Jeho nová linie zahraniční politiky je pak jen řešením objednávky, kterou od tzv. socialistů dostal. Shrnu to. Hlavně moc nevyčuhovat, být za dobře s každým a projevit svůj názor jedině když se to sakra vyplatí. Už takhle má ČR ve světě špatnou pověst. Tohle bude asi poslední kapka k naší totální, provinční bezvýznamnosti. A Drulák? Do konce života si ponese nálepku lokaje.

0 0
možnosti