Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co by řekl Václav Havel o bankrotu OKD Zdeňku Bakalovi...

Václav Havel by dnes Zdeňka Bakalu možná vyzval: „Zdeňku, díky dolům máš na účtu desítky miliard korun. Máš na to, abys OKD zachránil. Jsi přece filantrop, uděláš to, že?“ Bakalovu odpověď lze tušit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Č. Berka

14. 6. 2016 22:50
pár citací

Ne Sobotka nemá, ani omylem, na svědomí divokou privatizaci OKD. V tom jeli úplně jiní. A v době, kdy ta divoká privatizace OKD opravdu svištěla, byl právě zvoleným poslaneckým uchem v Parlamentu. Rozhodně ne ministrem financí. Jako šéf státní kasy prodával,v podstatě už naprosto znehodnocený státní MENŠINOVY podíl. Fakta ze velmi snadno získat. Když má někdo trochu zájmu.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2015/08/07/kalousek-okd-bakala-a-byty-okd/

ačkoli soc dem vláda, která v roce 2004 prodávala tehdejšímu Karbon Investu ZBYTKOVÝ podíl – ano vážení – tehdy už menšinový podíl v OKD o který se nechaly naprosto triviálně připravit / osobně nevěřím, že nevědomě/ pravicové vlády, vnutila tehdejším vlastníkům Karbon Investu do kupní smlouvy, že pokud budou byty rozprodávat, tak přednostní právo na jejich koupi mají jejich nájemníci a to za pevně stanovenou mimotržní cenu. Důvod byl jednoduchý – i vláda prodávala svůj menšinový podíl pod cenou. Jenže

0 0
možnosti
Na AHG, jakožto věřitelskou společnost,

byly převedeny akcie NWR, která se potácí v platební neschopnosti. NWR je majitelkou OKD. Finta je v tom, že akcie OKD a vlastněné NWR posloužily jako ručení pro AHG. Přínos této finty je takový, že AHG tak stále má vliv na OKD. Nevím, kdo za AHG stojí, ale jakýsi její mluvčí má české jméno... Sluší se dodat, že do majetku NWR nepatří jen OKD se svými činnými doly, ale také do budoucna možná perspektivní zakonzervovaný Frenštát a polské Debiensko, ve kterém se těžit může, ale zatím se tak neděje pro aktuálně nízké ceny uhlí. Pod NWR patří v Polsku ještě Morcinek, i když u něj ta perspektiva s ohledem na údajně složité vodní poměry není tak růžová.

0 0
možnosti

28. 5. 2016 22:40
Re: Na AHG, jakožto věřitelskou společnost,

A stále se zapomíná na skutečnost nejdůležitější: za zločinnou "privatizaci" OKD nese hlavní odpovědnost tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka !!

0 0
možnosti

27. 5. 2016 11:33
Mělo by skončit zbožňování Václava Havla

Právě na příkladu gaunera Bakaly je naprosto zřejmé, jakých hrubých chyb se dopouštěl bývalý prezident Václav Havel, který je dnes hlavně zkorumpovanou televizí znovu a znovu oslavován a označován prakticky za neomylného. Právě jeho úzké spojení s gaunerem Zdeňkem Bakalou je velice povážlivé nejen z ekonomického, ale i z morálního hlediska. Skutečnost, že podvodník Bakala dnes prakticky řídí Knihovnu Václava Havla, znoovu dávají Bakalovi možnost ukazovat, že on je přece přítelem Václava Havla a zakrývat tak jeho zločinné pikle.

0 0
možnosti

J25i65b 56J64i66b

27. 5. 2016 18:19
To jen vrána k vráně sedá...

Ale kdepak, to jen vrána k vráně sedá...

0 0
možnosti

J. Křivan

27. 5. 2016 10:12
privatizace zisků socializace ztrát

Někteří vyvolení si hezky demokraticky v mezích zákona nakradli miliardy a prázdná šlupky od banánů zanechali nám. Už je většinou, pokud se na ně nevztahuje amnestie, nemá po světě ani kdo honit.

To, že nakradli bych ještě skousl, ale že potom když firmu vysáli nám tu nechali jen dluhy je hóódně přes čáru. Takový americký sen.

0 0
možnosti

Igorjansen

27. 5. 2016 10:05
Leko a Babis jsou uprchlici

Leko a Babis jsou uprchlici, kteri by se meli vratit do svych bezpecnych zemi puvodu, protoze neni duvod, aby zneuzivali nas socialni a dotacni system a zaroven sem tahali ty svoji zvracenou kulturu vychodnich stepi...

Leko, proboha, kdyz mate v hlave uplne vymeteno a chcete psat o pravnich otazkach, tak se aspon na 10 minut potkejte s nejakym pravnikem, resp. kdyz chcete psat o historii, tak si sednete s nejakym historikem. Respektive si bezte ty svoje komunisticke blitky o lepsi budoucnosti prosazovat do sve domoviny a nechte Cechy na pokoji!

0 0
možnosti

29. 5. 2016 12:21
Re: IgorJansen čecháčkovský nácek

ani si neuvědomuje, že to co plká by mohlo být posuzováno jako trestný čin vyvolávání nenávisti k rase a národu. Holt malý český přiblblý nácek, který plácá nesmysly. Např v čem Bab a Leko zneužívají soc a dot systém? Oni pobírají nějaké dávky, nebo ty dotace jsou v rozporu se zákonem. Tragédie této země je, že kdejaký blb s dírou v zadku musí vykadit své pitomosti

0 0
možnosti
Foto
Na závěr...

proste ta cela sametova revoluce a pad vychodniho bloku byla velmi dobre naplanovana akce. CIA a KGB vedely dobre co delaji. V institucich jako nas znamy "prognostak" se vse predem nacvicilo a cekalo na vhodny okamzik. Vysledek se dostavil rychle. Osoby vytypovane, osoby pripravene. Nejdrive se majetek statu presunul do rukou odstupujicich komunistickych kadru, kde kolikrat pobyva do dnes, aby posleze presel do vlastnictvi znameho i neznameho, vetsinou az za atlantikem. Mezi tim se vyzdimalo co se dalo a mnohokrat skoncilo bankrotem. Chemapol a OKD jsou dva priklady. Jediny kamen urazu ovsem zbyl, a to je Rusko. S Jelzinem to bylo na "dobre ceste". S Putinem toto tazeni konci. Rekl bych ze to je ten nejvaznejsi problem. Tady jde o nasi existenci.

0 0
možnosti

Z. Meisner

27. 5. 2016 7:30
PRACHY PRACHY PRACHY

když jsem se dozvěděl, že ZB vlastní RESPEKT přestal jsem jej kuopovat.

Později, z občasného náhledu jsem si potvrdil, jak původně kritický erudovaný entuziastický časopis zblátivěl, přibylo sofistikovaně podávaných dezinformací.

0 0
možnosti

Jiri Janecek

26. 5. 2016 22:57
Pěkný komentář...

Vyšlo to na první stránce LN?

Snad jen, že morání kredit, který se koupí, přestává být morálním kreditem...

0 0
možnosti

J61i92b 95J70i60b

26. 5. 2016 22:47
Smolař Václav Havel

Václav Havel měl v tomhle strašnou smůlu. Sedal na lep kde komu...

O majetky mu totiž podle jeho vlastních slov pronášených z tribun listopadu 1989 vůbec nešlo. Jen zákeřní úředníci mu v restituci vnutili rozsáhlé majetky. Třebaže restituce byly možné jen na majetek zabavený po r. 1948, tak mu záludní úředníci vnutili majetek zabavený jeho rodině na základě tzv. Benešových dekretů před tímto datem...

O funkce mu také vůbec nešlo. Pouze byl ochoten přijmout funkci prezidenta na krátké období do prvních demokratických voleb. A protože ty se patrně doposud nekonaly, tak se nechal proti své vůli zvolit ještě několikrát... Chudák ani nemohl za to, že pro to aby mohl být zvolen bylo nutné po dobu volby zadržet řádně zvoleného(!) poslance... kdeže byli v té době všichni ti demokraté z Pražské kavárny, že je jaksi nebylo slyšet???

0 0
možnosti

27. 5. 2016 19:04
Re: Smolař Václav Havel

Máte pravdu i v tom, že sedl na lep Karlu von Schwarzenberg, kterému jeho vliv dopomohl k majetku, který byl prokazatelně de jure zabaven státem před rozhodným datem 28.února 1948, pak sedl na lep Martě Chadimové, která si prokázaným podvodem chtěla přivlastnit lukrativní domy v blízkosti pražského Hradu a dal ji milost, v naprostém rozporu s tím, jak má prezident milosti dávat, ještě v průběhu trestního stíhání, aby totiž ten podvod nevyšel najevo zcela nezpochybnitelně.

Chudák Václav, ještě teď mi hrnou oči z toho jací gauneři se na něj přilepili, aby se, díky jeho vlivu obohatili, aniž by on o něčem vůbec tušil.

0 0
možnosti