Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Cílem digitální daně je zaplnit státní pokladnu

V Česku je více vlastníků nemovitostí než plátců DPH. Proto se asi zavede digitální daň. Nejprve na pěti procentech, a možná se časem dostaneme i na desátek, který digitální firmy přesunou na své zákazníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Digitální daň je zcela logickým opatřením v dnešním novém světě, kde je nadbytek kapitálu a výrobních kapacit a kde je nedostatek možností prodeje a investic. Daní se tedy dnes to nejcennější, přístup k zákazníkovi, přístup na trh. Měly by se danit také zvlášť zahraniční investice, protože přístup zahraničního investora na jakýkoliv trh je dnes velkým darem zahraničnímu investoru. Je to svět, který je zcela nový a který většina ekonomů nechápe.

Mimochodem, proto podle mého názoru udělala Velká Británie obrovskou chybu, když se sama odřízla dobrovolně od trhu Evropské unie.

0 0
možnosti

Chlapec, dříve než začne psát inteligentně argumentačně se tvářící články na objednávku, by si měl přehrát tu nejpodstatnější věc: digi obři vydělávají všude, kam se podívají ale daně neplatí nikde. Je o čem dále diskutovat?

0 0
možnosti