Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Českými dějinami se line střet tuzemského a cizího práva

V kauze údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše, respektive okolo dotací ze strukturálních fondů Evropské unie pro Agrofert, přestože splnil vše, co mu česká právní norma ukládá, jde především o úroveň suverenity českého státu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Svět se za poslední staletí smrsknut tak, že není na zeměkouli místo, na kterém by se nestřetávaly mocenské zájmy někoho proti někomu. Samostatnost a suverenita každého z nich je relativní a pokud je, tak jen se souhlasem a pod "ochranou" některého světového hegemona moci, za což se ale nemálo platí a to ne jen penězi. Jednou z těch odváděných daní je i ta, že daná země bude organizována a řízená v souladu s představami svého dobrodince a samozřejmě tak, aby se jen tak lehce nevymkla z jeho vlivu.

V této souvislosti jsme snad už někdy od Přemysla Otakara II. nikdy nebyli natolik samostatní a suverénní, abychom si mohli dělat sami, co bychom chtěli.

I Masarykova I. republika byla jen se souhlasem a v režii USA a výkonným dohledem Francie ...... (dodnes se nějak vůbec nemluví o tom, jak se názory a postoje Masaryka ze dne na den proměnily - odklonily od reformy císařství k jeho rozbití s pomocí USA .....).

Potom přišel protektorát Německa. Po II. sv. válce deštník socialistického tábora SSSR. No a po roce 89 j

0 0
možnosti
VD

pokračování.

No a po roce 89 jsme deštník SSSR vyměnili za deštník USA s jeho evropským "kolonizátorem a protektorem" Německem.

EU je projektem, který z této revoluční změny vychází a bez souhlasu USA by nebyl možný. A že je EU kolonizačním projektem řízeným prostřednictvím Německa, o tom snad dnes není žádných pochyb. Takže tato "unie" není spoluprací samostatných suverénních zemí, ale impériem, které si uzurpuje moc, diktuje, vymáhá, vydírá, .... , čemuž se ubránit s odkazem na svou samostatnost a suverenitu je zjevně oříšek.

Možná můžeme argumentovat, že EU, do které jsme vstupovali, byla jiná než ta, ve kterou se dnes proměnila, a proto chceme z ní ven. Pokud ale skutečně tak chceme? Či by bylo lepší ji lidsky změnit? To je oříšek ještě větší. Přesto, pokud bychom chtěli ven, tak k tomu zase musíme mít spojence, který mám to umožní, protože sami světovým mocenským hegemonem nejsme.

0 0
možnosti
MF

Pane Marklíku, to je směšný pamflet, jsme členy EU a jak víte, právo EU je nadřízené právu členských zemí, k tomu jsme se zavázali. EU rozděluje peníze za jejích podmínek, nikoliv za podmínek, které si nadiktuje a určí samovládce, který zcela v rozporu s ústavou ovládl policii, parlament i soudy svými lidmi. Ale vy jako fanoušek zločinu a bezpráví si to ani v koutku duše nepřipustíte.

0 0
možnosti
KN

K45a17r58e40l 72N61o30v32ý

25. 3. 2020 18:25

To, že právo EU je nadřízené právu ČR, je špatně a měli bychom to změnit našimi zákony.

0 0
možnosti