Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Český státní dluh poroste. Ale ne do výšin například Itálie či Řecka

S návrhem vlády zvýšit důchody nesouhlasí experti opozice. Například dle profesorky ekonomie Danuše Nerudové jde o nesystémový krok a české veřejné finance jsou ve velmi špatném stavu. Je však třeba připomenout, že český státní dluh rostl od roku 1997, což se podařilo zastavit až v roce 2013.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Argumentace ve stylu, ale ti vedle jsou na to daleko hůř je na draka - zavádějící (a to platí v čemkoliv). Naše dluhy jdou na náš vrub a vrub našich dětí a dalších generací. Proto jak jsou na tom někde jinde se jeví jako naprosto nic neříkající, a tak nezajímavé.

Nárůst našeho státního dluhu je zjevně zadáním z venčí, které jako vazalové musíme plnit. Např. Švejnar (jako zjevný agent USA u nás) o tom tady veřejně melduje už několik let, že bychom měli mít větší zadlužení .....(???).

Čím větší zadlužení, tím větší vazalství a menší svoboda.

John Adams, II. americký prezident: "Národy se dají podmanit jen dvěma způsoby, a to vojensky - válkou a nebo zadlužením".

Takže nárůst státního dluh jako jednoznačné zadání plní ne jen Babišův estabilišment, ale prakticky mu v tom pomáhá i naše opozice, protože ta je většinově řízená také ze zahraničí.

Takové rozdávání peněz na dluh pod rouškou Covidu jsme tady nezbytně nepotřebovali, ale pod Covid se dá schovat kde, co. Takže nakonec nikdo z těch naši

0 0
možnosti

Pokračování:

Takže nakonec nikdo z těch našich loutkových politiků až tak moc ani neprotestoval

Věřím, že paní Nerudová je zřejmě chytrá dáma a do problematiky reálně vidí, proto se ta její moudra (do veřejnosti vysílaná) jeví jako jen takové prázdná propagandistické výkřiky, aby se neřeklo.

:-)

0 0
možnosti

Dockej casu jako husa klasu. Uvidime za 5 let.

0 0
možnosti

Ekonomické pitomosti, které šíří některá mainstreamová media, nelze ani komentovat, je to ztráta času. Bohužel, lidé bez ekonomického vzdělání, kteří mají problém si spočítat vlastní výplatu, tomu věří. A redaktoři, tak ti se nedovedou ani zeptat, natož aby něčemu rozuměli.

0 0
možnosti