Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Český průmysl má kompetence pro výstavbu nového jaderného zdroje

České firmy, jako je ŠKODA JS, si své kompetence v možnosti dodávek pro nový jaderný zdroj (NJZ) v Česku nejen zachovaly, ale také výrazně zlepšily. To dává naději, že až se bude rozhodovat, zda podíl na dodávkách pro NJZ český průmysl zvládne, odpověď bude: máme co nabídnout i odborníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to jsem si se zájmem početl.

0 0
možnosti

Problém vidím v tom, že se jedná právě o české firmy a tím pádem pojistka "dodání na klíč" více méně odpadá.

0 0
možnosti

Na klíč české firmy asi nemají, ale na výrazný podíl určitě. To znamená také snížení závislosti. Hodně to vypovídá o těch tanečcích okolo tendru.

0 0
možnosti

Pozor, firma Škoda JS patří Rusům !!! Stejně jako Škoda slévárny a Škoda těžké strojírenství. A přes Slovensko vlastní Rusové i plzeňskou fabriku na transformátory... Závěr: zapojení "naší" Škody považuji za možné jen tehdy, když český stát odkoupí uvedené firmy. Ruský kapitál v "českých" firmách považuji za velmi nebezpečný.

0 0
možnosti

Pane, vy jste tydýt na druhou, běžte se umístit někam do muzea. Takový vejšplecht hlouposti se jen tak nevidí.

0 0
možnosti

ru nebudeme jen Blízký konec fosilních zdrojů energie vyvolává nejen nutnost přechodu na elektromobilitu, ale i nutnost zajištění energie pro elektromobily. Je již jasné, že bez mohutného rozvoje jaderné energetiky to nepůjde nejen u nás, ale v celém světě. My máme málo slunce, málo vody, málo větru a žádný příliv, takže naše zapojení do jaderně energetické výroby včetně přidružených oborů se jeví jako zcela přirozené a nutné. Snad alespoň v tomto oboru nebudeme jen konzumenty. K tomu je nutno zbavit se těch, kteří z nás konzumenty ve všech jiných oborech udělali ku prospěchu západních prý přátel.

0 0
možnosti

Souhlasim s nazorem. Otazkou je, kam s jadernym odpadem, nebo naklady na likvidaci jaderneho zdroje. Rozhodnout se dnes svobodne vzhledem k soucasne politicke situaci pro nejvyhodnejsiho dodavatele je mimoradne tezke, skoro nemozne. Uz jednou na to padla vlada formou drahych kabelek.

0 0
možnosti