Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Česká zahraniční politika? Více pragmatismu by neuškodilo...

Je Státní institut mezinárodních vztahů v Moskvě akceptovatelným vzděláním českých státních zaměstnanců? Širším rámcem veřejné rozpravy na toto téma je spor, má-li nové zahraničněpolitické směřování Česka zůstat spíše havlovsky lidskoprávně ideologické.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R. Jackl

8. 7. 2014 20:31
sra .cky

Jaka zahraniční politika Protektorátu Böhmen a Mähren...........................????

0 0
možnosti
PM

P. Mach

4. 7. 2014 22:23
To by nebyl Schnaider

aby nenakydal nějakou tu špínu na západ, byť by se při tom měl ztrapnit nějakou tou primitivní demagogií a  tím jaké má mezery ve znalosti historie. Ad "humanitární bombardování" a "nerostoucí tráva" - myslí si snad Schnaider, že když se Havlovi nelíbilo, že by měl západ nečinně přihlížet  masakru kosovských albánců stejně jako léta nečinně přihlížel masakrům v Bosně, že mu zatvrdilo srdce? Nebo si snad myslí, že snad kaddáfí a saddám udělali z Iráku a Libye udělali kvetoucí zahrádku, či snad, že nezasahování (jako v Sýrii) vedlo k lepšímu výsledku. Statisíce mrtvých, miliony uprchlíků a rozvrat přenášející se na okolní země svědčí o opaku.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

5. 7. 2014 8:13
Re: To by nebyl Schnaider

Libye, Irak i Jugoslavie byly kvetoucími zahrádkami než byly osvobozeny od nerostneho bohatstvi a humanitárně demokratizovány i s pomocí užitečného id -iota Havla. Nezasahování Yanků v Syrii by nezpůsobilo občanskou válku , statisíce mrtvých, miliony uprchlíků . Ale toto je jen pokračéváním politiky , která začala 9/11 odstřelem 3 budov WTC, dírou v Pentagonu a neuvěřitelným Hollywoodem o zlých arabech, kteří i když neuměli řídit Boeing, předvedli úžasnou pilotáž jako ze Star warsu.....

0 0
možnosti
WM

Wachtl Miloš

3. 7. 2014 7:47
A co naše školství ?

Podle mého názoru bylo komunistické školství zatíženo ideologií, ale odborně bylo na vyšší úrovni, než dnes.  Mrzí mě, že se nikdo současným katastrofálním stavem našeho vysokého školství seriozně nezabývá. Vágní právní předpisy daly možnost vzniku desítek vysokých škol, které slouží pouze jako dobré zaměstnání pro stovky  pedagogů a k získání titulů pro tisíce studentů, kteří touží po diplomu mnohem více, než po vlastním vzdělání.

Situace je dnes taková, že mladí lidé, pokud chtějí získat vzdělání skutečně kvalitní, musí za ním jít do zahraničí.

0 0
možnosti
SC

3. 7. 2014 10:06
Volný trh je pane Wachtle přeci ten

nejgeniálnější nástroj přírody , který nás dovede do vysněného kapitalistického ráje. To jste po 24 letech budování kapitalismu nepochopil? Nezoufejte našim komunistům trvalo 40 let než pochopily, že pouze plánované hospodářství také není to pravé ořechové, vývoj světa se ale urychluje. A Číňanům kluků šikmookým, to spojení zatím funguje. Uvidíme jak dlouho. Tak se třeba dočkáme.

0 0
možnosti