Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Česká diskuse o islámu: Sedm unikátních témat

Islám vyvolává debaty v celé Evropě, ale ty české jsou v mnohém výjimečné. Jednu zásadní otázku však naše mediální produkce dosud neotevřela: V čem současné české protiislámské aktivity odrážejí širší evropské tendence a v čem naopak jsme originální? Nepomůže nám sice lépe chápat muslimy, ale určitě sebe sama.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

13. 9. 2015 20:52
vědomí nepatřičnosti projevů na veřejnosti

Pan autor, zřejmě žijící v universitní bublině mimo realitu, by měl nějakou dobu žít třeba na předměstí velkých francouzských, belgických nebo anglických měst, t.j. v zemích kde aplikovali multikulti doktrínu.

Pak by nemohl psát plytké fráze typu "Nejde o to, že by Češi byli xenofobnější

než jiné národy, ale o fakt, že v zahraničí si lidé zpravidla bývají

více vědomi nepatřičnosti xenofobních projevů na veřejnosti."

Ono "vědomí nepatřičnosti projevů na veřejnosti" těch lidí je totiž strach, že budou označeni multikulti bolševiky za nácky a xenofoby + částečná rezignace a lhostejnost protože islamizace jejich zemí již nezvratně započala a vlastně je jen otázkou času kdy bude dokončena.  V soukromí jsou většinou značně radikálně proti islámu.  Zaplaťpánbůh že Češi ještě mají v sobě averzi proti bolševickým praktikám a nenechají se okřikovat a zastrašovat nálepkováním a nebojí se veřejně říci svůj názor.

0 0
možnosti
KV
Neměli bychom se radši, než planě

jeden druhého nálepkovat, začít věnovat problému, který nám v budoucnosti hrozí? Myslím až budou Němci postupně vytlačováni muslimskou většinou ze své země. Kam půjdou? Do Francie, která bude muslimská o pár let dřív ne, Britanie se určitě vzmůže a zavčas omezí muslimizaci země a ani německé imigranty nějak moc vítat nebudou. Tak zaplaví nás, snad až bude nejhůř dostaneme někde za Sibiří kousek země na přežití až zase nás německá vlna vyplaví na východ.

0 0
možnosti
C

Convidado

13. 9. 2015 12:42
Odpor není fobie

Nebojím se ani Arabů ani islámu. Prostě o ně nestojím a jejich náboženství nepotřebuji.

0 0
možnosti
T

Tatana

12. 9. 2015 15:49
Ale naše zkušenost s Islámem je jiná,

1/ Po staletí jsme s islámem přicházeli do vojenského kontaktu, bojovali jsme střídavě úspěšně s islámem v Uhrách, Rakousku, Bosně a Hercegovině, Sedmihradsku i na Moravě.

2/ S vyznavači Islámu jsme žili po staletí v jednom státě, který si uměl poradit se začleněním vyznavačů tohoto nánoženství , když pro všechna náboženství na svém území stanovil stejný rámec - duchovní musí kázat v místním jazyce / v Uhrách maďarsky, v Rakousku německy, /. Vídeňská universita obnovila letos katedru islámu, doufám, že pražská bude na stejném základě následovat. Kázání duchovních, kteří tuto universitu neabsolvují, nejsou v Rakousku povolena.

3/ Všechny církve v R-U měly přísně zakázán transfer peněz z a do zahraničí, například pravoslavné kostely v lázních byly stavěny z darů přicházejících věřících a místních obyvatel, kterým příchod cizinců přinášel zisk - lékařů, hoteliérů i městské rady, která stavbu zastřešovala.

0 0
možnosti
JT

12. 9. 2015 14:28
Cancy a blafy

můžete si s nimi vytapetovat svůj byt. Do mého vás však nepustím.

0 0
možnosti
JV

J. Václav 261

12. 9. 2015 10:32
Kolik jich ukamenujeme ?

Ukamenujeme 100.000 českých žen ? Určitě nejméně tolik se jich dopustilo cizoložství. Kdo nám potom bude vařit ?

0 0
možnosti
JR

12. 9. 2015 10:04
Co jsou skutečné hrozby

Skutečnou hrozbou nejsou lidé "rozumnými" publicisty, akademiky a intelektuály označováni jako xenofobové, či islamofobové.

Skutečnou hrozbou jsou právě tito "rozumní", kteří vždy v historii byli nositely zbabělosti, která je neprávem přisuzována našemu národů. Tito " rozumní" se nepřipojili ke stavovskému povstání v roce 1620, tito "rozumní" nabádali k umírněnosti české buditelé v roce 1848, tito "rozumní" mírnili protirakouské postoje v roce 1918 a stáli "za bukem" až když to "nerozumí" vyřešili. "Rozumní" volali abychom se nebránili a přijali rozhodnutí mocností z Mnichovav roce 1938, "rozumní" odsoudili odpor proti sovětské okupaci v roce 1968 a přidali se k normalizaci, stejně jako bránili razantnímu postupu proti komunistům v roce 1989.

A teď tito "rozumní" brzdí odpor proti islamizaci a rozdávají dehonestující nálepky všem, kdo podle nich "nerozumně" proti invazi muslimů do Evropy protestuje!

0 0
možnosti
S

Starec

11. 9. 2015 17:07
Jen jedno téma

Vede se diskuze o organizované masové imigraci z blízkého a středního východu, nikoli o islámu. A téma, které determinuje odlišnost českého přístupu k této organizované masové imigraci od přístupu národů západní Evropy je jen jedno: Hrozba ztráty národní identity. Kdy naposledy Rakušanům, Bavorům, Sasům, Durynkům hrozila ztráta národní identity, kultury a jazyka? V Čechách ještě žijí aktivní účastníci takového dějinného vývoje. Česká státnost (v rámci Československa) byla v roce 1918 obnovena vlastně náhodou, když západní mocnosti nechtěly východní Evropu (včetně Pobaltí, Běloruska a západní Ukrajiny) ponechat Německu nebo Rusku. Proto také 20 let po té Československo a s ním českou státnost vymazaly bez mrknutí oka z historie (to neudělal pan Hitler). V této souvislosti je úsměvné, jak česká televize vytahuje na světlo již téměř zapomenuté exponenty rozbití Československa z počátku 90.let, aby moralizovali a poučovali národ, jak má na aktuální dění ve své vlastní zemi "správně" nahlí

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

11. 9. 2015 16:42
muslimove

meli bychom je privitat tak aby se citili jako doma!! „Ale já je přece nemůžu je ponižovat, mlátit je a sekat jim hlavy a ruce a mlátit ženy, aby se cítili jako doma.“

0 0
možnosti
JC

11. 9. 2015 15:24
islamofobie

oblibeny termin "islamofob" zni jako by se jednalo o nekoho, kdo se boji neceho co nezna. Kdo zna islam, cetl koran vi o saria a tedy odmita skutecne nebezpeci muslimu se neasimilovat a praktikovat opresi zen a vymyvani mozku u deti by nemel byt nazyvan islamofob ale , bohuzel, realista. Koran narizuje zabijet atheisty ( ale ne zidy, nebo krestany) V Cechach je asi 70 -80% atheistu.

0 0
možnosti
T

Tatana

12. 9. 2015 16:06
Re: islamofobie

Useknutá ruka zlodějova visí dodnes v kostele sv. Jakuba na Starém městě.

Po válce se mnoho žen na Slovensku odmítalo nechat fotografovat na doklady, pobuřovalo je i to, že musely sundat různé čepce a šátky.

V tom problém není - problém je, že naše zákony , ale hlavně zákonodárci, nejsou připraveni přijmout skutečně demokratický právní rámec pro soužití různých kultur.

Mohou náboženským skupinám zakázat transfer financí - ale začnou se bouřit katolíci, židé, kdejaké sekty.....

Mohou zakázat kázání osobám, které nezískaly vzdělání na universitách EU a nemají nostrifikované diplomy, nemluví česky...

Jenže všechny tyto zákony musí někdo oprášit, /platily za R-U/, předložit patlamentu a prosadit. Bělobrádkovci ale dělí restituční kořist a "na blbosti" čas nemají, komunistům to zase nikdo neodsouhlasí,ANO nemá lidi....

0 0
možnosti