Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

ČERNÝ: Pohlavní orgány neslouží jen k plození potomků

Na článek Jakuba Kříže Jak unést manželství muže a ženy zareagoval David Černý. Podle něho žádný argument v článku není přesvědčivý, ani neprokazuje, že by pohlavní život partnerů stejného pohlaví byl nějakým způsobem méněcennější či nemorálnější než dvou osob opačného pohlaví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

27. 4. 2019 19:49
S článkem nesouhlasím

0 0
možnosti

J13i18b 13J60i87b

4. 4. 2019 6:50
Svět se v anál obrací…

Je přeci naprosto lhostejno, čím se zabývají lidé ve svém volném čase, pokud tak činí dobrovolně a nejsou při tom zneužívaní mladiství. K tomu však žádný úřední dokument nepotřebují. Neboť institut manželství je exkluzivní postavení svazku dvou lidí, kteří se rozhodnou pro společnou cestu životem, jehož stěžejním důsledkem je PLOZENÍ a výchova potomků.

Jinými slovy stát se tímto instrumentem snaží o právní ochranu osob plnících základní a nezastupitelnou roli pro zachování společnosti. Vše ostatní jsou jen kecy v kleci. Proto těm jež to nejsou s to pobrat, je na místě parafráze kultovní hlášky z Pelíšků:

„Pokrokáři všech zemí ...“

0 0
možnosti

I. Patta 677

31. 3. 2019 12:42
Naši právníci se budou přít do krve,

přitom ten nejpodstatnější detail jim uniká. Díky restriktivní politice v daňové a sociální oblasti vůči pracujícím rodičům hromadně vymíráme, konkrétně v roce 2018 nám chybělo do vyrovnané populační bilance 39 964 novorozenců. Mají to na svědomí také právníci. JUDr. I. Tomeš prosadil, jako první náměstek na MPSV tezi, že dítě je pouhý objekt sociální péče, nikoliv plnohodnotný sociální subjekt. Tím nahrál ekonomům, kteří nemají dítě ve svém portfoliu a proto jim nebylo divné, že výchovu dítěte ocenili od 1. 1. 1993 jako beznákladovou (výsledkem je nadměrné zdanění mezd rodičů ve výši 44 miliard korun jen v roce 2018). Do evergreenu zvaném důchodová reforma zaseli právníci dokonce chaos tím, že soudci Ústavního soudu v Brně potvrdili falešnou zásluhovost, tj. vypočítávání výše starobních důchodů z ničeho. Výsledkem je penězovod ve výši 43,44 miliard korun jen v roce 2018 od důchodců, kteří nejen pracovali, ale také vychovali tři a více dětí v rodině, ve prospěch důchodců bezdětných. Dů

0 0
možnosti

I. Patta 677

31. 3. 2019 12:43
Re: Naši právníci se budou přít do krve II,

Důsledkem je opět podpora bezdětnosti, protože díky tomu jsou náklady na výchovu dětí, financované rodiči ve výši 1,5 milionu korun až 2,5 milionu korun, nevratnou investicí.

0 0
možnosti

28. 3. 2019 9:02
Pan Černý zapomíná na jednu věc

A sice že pohlavní orgány lze využívat i jinak než v páru, například ve skupině, sám se sebou nebo se zvířetem. Pokud za jediné kritérium pro uzavření manželství považuje sex, měl by svoji tezi dovést do důsledků - v některých zemích už uzavřeli "manželství" tři muži, tak abychom nebyli pozadu.

0 0
možnosti
Pane Bože

Pohlavní orgány jsou základ přírody, a není živočich, ani rostlina, kde by měly jiný význam než plození.

0 0
možnosti

Dali811

27. 3. 2019 17:47
Stejně cenné?

Celkem by mě zajímalo, jako dokáže autor tvrdit, že heterosexuální a homosexuální pohlavní styk jsou stejně hodnotné, pokud oba plní některé stejné funkce, ale heterosexuální navíc může vést k těhotenství? Pokud mám srovnat hodnotnost dvou věcí/jevů, které jsou ve všech funkcích stejné, ale jeden umí něco víc (a myslím, že většina lidí by souhlasila, že možnost otěhotnění je hlavní cíl/smysl proč existuje pohlavní styk), je jasné, že ten, co toho přináší více, je hodnotnější.

0 0
možnosti

J. Poláček 507

27. 3. 2019 13:04
Coby daňový poplatník doufám,

že autor píše podobné články jako své hobby mimo pracovní dobu v AV ČR. I tak ve mně ale jeho vazba na AV ČR vyvolává určité pochybnosti o této instituci.

0 0
možnosti

J. Křivan

27. 3. 2019 12:53
Smutné,

heterosexuálové se většinou do manželství neženou a drze plodí děti mimo systém a jejich roli chtějí převzít v institutu manželství homosexuálové. Náš svět se zbláznil.

0 0
možnosti

Karelkarel

27. 3. 2019 12:17
Vynikající!

Autor podal vynikající výkon, všechna čest! Demagogii hrubšího zrna si ani nelze představit! A k dotazu Jaroslava Tinka, to jste ještě neviděl, čím se třeba zabývá Sociologický ústav AV ČR, například: Rodičovské tužby a intence gayů, leseb a bisexuálních mužů a žen v České republice, Sociální znevýhodnění na periferním venkově v Česku a ve východním Německu: struktury příležitostí a individuální strategie ve srovnávací perspektivě, Změna poměru mužů a žen ve vyšším vzdělání a transformace sňatkového trhu a rodinných vztahů

a mnoho dalších a mnoho podobných výzkumů pro knihovnu AV ČR, samozřejmě za peníze daňových poplatn

0 0
možnosti

27. 3. 2019 10:49
Homosexualove si nijak priznanim statusu manzelstvi nepomuzo

Stejne spolu nebudou moct mit deti a vetsinova spolecnost okamzite zavede novy termin pro heterosexualni manzelstvi. Treba nedeviantni manzelstvi.

0 0
možnosti