Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Čeká Američany povinná účast v laboratoři pokrokářských ideologií?

Joe Biden podepsal kontroverzní dekret. foto: Reprofoto

Progresivisté budou na nového prezidenta USA Joea Bidena tlačit, aby co nejdříve završil kulturní revoluci v menšinových, genderových a dalších tématech.
  11:16

Nový prezident USA Joe Biden podepsal hned na začátku svého funkčního období antidiskriminační opatření umožňující transgenderovým sportovcům, kteří se narodili jako muži, soutěžit se ženami. Mají mít také právo navštěvovat dívčí šatny a záchodky. Nařízení se zatím vztahuje na školská a univerzitní zařízení, kde vyvolává odmítavé reakce.

Důvody jsou nasnadě, pro nezletilé dívky nebude příjemné převlékat se v šatně v přítomnosti transgederových žen (mají mužské pohlavní orgány). Otázkou zůstává, zda nařízení zahrnuje také sprchy, protože po tréninku nebo zápase bývá zvykem se osprchovat. Pro 14leté dívky nebude společné sprchování s transgenderovou ženou ideální zážitek z dospívání.

Diskriminace žen

V USA stačí, že dotyčný muž se cítí jako žena, a dnes již zhruba 16 států z 50 má přátelskou politiku umožňující transgederovým ženám sportovat v atletických disciplínách na středních školách. A „sportovkyně“ s mužskou muskulaturou válcují ženské protějšky. Ne všichni (nejspíš drtivá většina) jsou v USA z vnucování tolerance k transgenderové komunitě nadšení. Podíváme-li se na problém z pohledu biologických žen, těžko se mohou měřit s muži v silových, plaveckých nebo atletických disciplínách.

Bidenovo „antidiskriminační“ nařízení paradoxně diskriminuje ženy. Proto ještě před jeho vydáním 17 států Unie navrhlo zákony zakazující transgenderovým osobám soutěžit v jiných kategoriích než v té, kterou měly při narození. Stát Idaho již tento zákon loni schválil.

Každé procento nárůstu výkonnosti v atletice, plavání a dalších sportech znamená mnoho hodin dřiny. Paradoxně tak Bidenovo „antidiskriminační“ nařízení diskriminuje ženy. Proto ještě před jeho vydáním 17 států Unie navrhlo zákony zakazující transgenderovým osobám soutěžit v jiných kategoriích než v té, kterou měly při narození. Stát Idaho již tento zákon loni schválil. Otázkou zůstává, zda Bidenova administrativa bude toto „antidiskriminační nařízení“ vyžadovat v podmínkách k přijetí státních grantů pro školy.

Bude zajímavé sledovat, zda „antidiskriminační“ tažení bude pokračovat nejen v USA státech, ale i v řadě mezinárodních sportovních organizací včetně Mezinárodního olympijského výboru. Zatím podle jeho pokynů z roku 2016 mohou transgenderoví muži soutěžit bez omezení, zatímco transgenderové ženy musejí prokázat sníženou hladinu testosteronu pod mezní hranicí nejméně rok před prvním zápasem.

Počátek zániku ženského sportu

Nejspíš se budeme těšit nejen na atletické soutěže žen, kde budou komentátoři seznamovat s věkem, národností, ale i na závodnice, jež jsou biologickou nebo transgenderovou ženou. A třeba se dočkáme situací, kdy cílovou pásku proběhnou na prvních dvou místech transgenderové ženy s mužskými pohlavními orgány, jako tomu bylo při mistrovství středních škol v Connecticutu nebo při mezinárodní cyklistické soutěži, kde vyhrála svalnatá 180 centimetrů vysoká transgenderová žena vážící 90 kilogramů.

Bidenovo antidiskriminační tažení za transgenderovou diverzitu může celosvětově znamenat počátek zániku ženského sportu. A to by byla škoda pro diváky i zástupkyně ženského pohlaví (biologicky od narození).

Když soupeřka na třetím místě prohlásila, že to není fér, pustily se do ní transgenderové organizace, a dotyčná se musela omluvit a kát, že neúmyslně rozdmýchala vášně a nebyla pozitivnější. Její hlavní chybou byla upřímnost, ta se v dnešní „pokrokové společnosti“ nevyplácí. Názor lze mít, ale jen správný, tolerantní. Bidenovo antidiskriminační tažení za transgenderovou diverzitu může celosvětově znamenat počátek zániku ženského sportu. A to by byla škoda pro diváky i zástupkyně ženského pohlaví (biologicky od narození).

Opatření „centristického“ prezidenta Bidena zapadá do progresivistické agendy, kterou požaduje většina demokratů ovládajících Kongres. Ihned po nástupu nařídil Biden návrat USA do Světové zdravotnické organizace (WHO) a k pařížské klimatické dohodě, ukončil zákaz cest do USA z řady převážně muslimských zemí a pozastavil výstavbu zdi na hranicích s Mexikem.

Progresivisté v řadách demokratů budou na Bidena tlačit, aby co nejdříve završil kulturní revoluci v menšinových, genderových, feministických a dalších tématech namířených proti rodině a původní křesťanské identitě USA. Uvidíme, kam se USA pod vedením Joea Bidena vydají. Zatím to vypadá na zemi, kde zítra již znamená včera, jen namísto budování rudého komunismu americké občany nejspíš čeká povinná účast v „laboratoři pokrokářských ideologií“.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...