Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bourání soch v USA není pokojnou výměnou názorů

Hnutí pro odstraňování soch různých osobností dávné historie nabírá na síle. Po stržení soch důstojníků armády Konfederace přichází řada na rasistu Kryštofa Kolumba. Možná, že americká hysterie brzy přeteče do Evropy. Jsme svědky zrodu něčeho, co ve jménu svobody, lásky a tolerance je schopné poměrně brutálních projevů intolerance.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Boko

18. 9. 2017 9:58
USA dohnalo rok 1989

Bourání soch v USA připomíná rok 1989, kdy se odstraňovali (zcela oprávněně) Lenini, Gottwaldi a zcela neoprávně pomníky sov. vojáků, kteří kdysi republiku osvobozovali (v ČSR 128 tis. padlých). Nyní Američanům vadí gen. Lee, později možná také Lincoln, protože Civil War byla nejkrvavější občanskou válkou v dějinách USA a voliči US presidentů jsou na obou stranách.

0 0
možnosti

I. Patta 677

10. 9. 2017 12:19
Američané si zjednodušili důvody

války Severu proti Jihu na konflikt za zrušení otroctví. Teď se jim to, po více než 150 letech, vrací jako bumerang. Je to důkaz, že americký národnostní kadlub fungoval v případě jednoho etnika. V interakci odlišných etnik selhává. Je to varování pro Evropu, které ovšem moudré hlavy EU nejsou schopny ani ochotny poslouchat.

0 0
možnosti