Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bez finanční pomoci by nacisté dodnes jen řvali v mnichovské pivnici

Na článek historičky Evy Hahnové V Česku se řeší hlavně Mnichov a odsun. Přinášíme 9 milníků války, které mezi klíčovými událostmi často chybějí zareagoval Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nelze zapomenout samozřejmě také i na spolupráci Stalinovy Ruské říše s nacistickým Německem i ve vojenské oblasti před Druhou světovou válkou!

0 0
možnosti

Zmutovaný disident Jan Schneider zase perlí! Tento politický ostrovid by se mohl v rámci tohoto tématu třeba také zabývat intenzivní spoluprací Stalinova Ruska s nacistickýn Německem před Druhou světovou válkou, zejména pak v hospodářské oblasti! Ale to se mu očividně nebude moc hodit do jeho Kremelského krámu, neníliž pravda!

0 0
možnosti

P77a15v95e76l 73A77r65o91n

19. 5. 2020 11:38

Pane Schneider, hezký článek s obsahem souhlasím. Jen mě mrzí, že se tak opíráte do paní Hahnové. Vaše články se doplňují a nejsou v rozporu.

0 0
možnosti

"Ale do obrovské Škodovky se ne a ne trefit – až na konci války, jako by byla zakletá."

Jan Schneider lže jako když rudé právo tiskne. Škodovka byla samozřejmě zasažena mnohokrát (přinejmenším od roku 1943). No a srovnávat zásah přehrady - kterou lze identifikovat neomylně z dálky a podle toho zamířit bomby - se zásahem továrních budov těžko odlišitelných od městské zástavby, může jen sebevědomý diletant. Gratuluji, pane Léko, k novinářské laťce, kterou jste nastavil proklatě nízko - rozlišovat přehradu a město je patrně nebezpečně progresivistické, kdežto srovnávat nálet na vodní plochu a hustou zástavbu je znakem vlasteneckého konzervativismu, že?

Je skutečně obtížné brát vážně prokázaného lháře Schneidera, který opakovaně ve svých agitkách prezentuje jen ta fakta, která se hodí kremelskému vidění světa. Jednodušší je brát jeho články jako primárně lživé - kdykoliv začnu trávit čas ověřováním jeho konspiračních teorií, ukáže se, že buď lhal nebo pečlivě vyselektoval fakta podle toho,

0 0
možnosti

co se mu hodí do krámu.

0 0
možnosti

Ano, Holerith a jeho děrné štítky jako základ 'selekce židů'. Byli i další. Například Joe Bush prodával Německu vysokootáčkové přísady do leteckého benzínu a jeho syn létal v řadách amerického letectva... Nějak si to ani nedovedu představit.

0 0
možnosti

Nie vysokooktánové prísady do benzínu , napr. Tetrametylolovo , Tetraetylolovo ? Lebo nemci po spustení výroby benzínu z uhlia/ jedna prevádzka bola aj Goring Werke v Litvínove ; v prevádzke až do 1960 , bolo to úžasné technické dielo , predbehli svet asi o 30 rokov / mali dostatok vysokooktánových benzínov do lietadiel.

0 0
možnosti

To má byť nejaká novota , prekvapenie ?

Ja viem iba jednu informáciu ! Anglické zbrojovky platili poctivo , na čas , v plnej výške nemcom licenčné poplatky za bombové rozbušky ! Ktoré potom namontovali do bomb a tie zhodili na nemecko !

Človek naozaj niekedy pochybuje luďoch !

0 0
možnosti

Stará známá věc,kdo financoval Hitlera-Sionisté z USA,Naši noví havloidští přátelé.

0 0
možnosti

Anti-amerikanismu (= USA jsou korenem vseho zla) je bezna ideologie a z textu uplne sala. Investice a zmirneni dluhu v podstate zachranily Vymarske Nemecko pred totalnim chaosem, coz pravdepodne zabranilo nastupu totalitni moci (bud fasisticke, nebo bolsevicke) jiz ve 20 letech. Po nastupu krize 1929 americane stahli penize z Nemecka, coz poslalo zemi uplne ke dnu a Hitlerovi pomohlo k moci. 'Jedovaty vliv zidoskych penez' na hospodarstvi byl ostatne hlavni soucasti volebni kampane NSDAP. Nicmene jeste v roce 1938 Nemecko zadnou hrozivou vojenskou silou nedisponovalo, a zbrojeni jelo na dluh. Utok na Polsko by nebyl mozny bez obsazeni protektoratu (dela, tanky, kulomety...) a levnych surovin ze SSSR. Literatury o pobockach americkych firem je mnoho. Od 80 let, kdy se zacal pitvat osud Dahomagu (IBM), je to v USA temer 'trendy' tema. A neni to vzdy hezke cteni. Ale slozite, protože Hitler uvalil na pobocky nucenou spravu a prevzal jejich kontrolu.

0 0
možnosti

A naznacovat, ze spojenci 10x riskovali zivoty letcu, aby se netrefili na skodovku, je nejenom absurni, ale i velmi urazlive jak vuci velitelum, tak letcum, z kterych to dela pitomce. Navic, kdyz na konci valky 3/4 podniku znicili. Porovnavat utoky na prehrady z vysky 20m s nocnim naletem svazu na dobre branenou fabriku na hrane doletu, je pitomost. Spojencum se ostatne nedarilo trefovat i jina mista.

0 0
možnosti

Amatérský dějepravec avšak profesionální troll Schneider tu kritizuje skutečnou historičku Hahnovou, že je málo dbalá svého řemesla. Ta ve svém článku, uveřejněném v LN u příležitosti 75. výročí konce II. světové války, nabízí pohled na dvě, pro Čechy kruciální události, tedy „Mnichov“ a „odsun“, z mezinárodněpolitické perspektivy.

Pokud udržíme žaludek v klidu poté, co si hned v druhém odstavci Schneiderova textu přečteme jeho naznačování, že Hahnová skrytě plní dezinformační úkol (ten chudák si už ani nedovede představit, že by někdo mohl mít i jiné pohnutky), můžeme číst dál a brzy zjistíme, že Schneider píše o něčem jiném. Ne že by nebylo zajímavé se zabývat otázkami pozadí ekonomické moci hitlerovského Německa, ale zde je důležitější otázka PROČ Schneider tak násilně roubuje své poznatky a spekulace na Hahnové článek. Odpověď dává on sám: https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/pakt-molotov-ribbentrop-od-neuplne-informace-k-dezinformaci.A190918_174027_pozice-tema_lube. Poukazováním na

0 0
možnosti

Dokončení:

Poukazováním na to, kdo všechno měl v meziválečném období s Hitlerem něco společného, plní zadání RELATIVIZOVAT FAKT, ŽE KOORDINOVANÝM ÚTOKEM NA POLSKO POMÁHAL STALINŮV SSSR HITLEROVU NĚMECKU PŘI ROZPOUTÁNÍ VÁLKY.

Zatímco v textu zde se Schneider drží na uzdě (dobře ví, jak by dopadl, kdyby znalé historičce poskytl munici v podobě svých úletů), ve svém zářijovém dílku nechal své dovednosti vyznít naplno. Takže tam najdeme například velebení Stalinova dobrodiní při deportaci Poláků z okupovaného území. Nyní dochází z Ruska zprávy o snahách Putinovy administrativy zamlčovat či rovnou popírat Katyňský masakr, Schneider měl zjevně takový pokyn již loni koncem léta.

0 0
možnosti

Je třeba rozlišovat o jaké Německo se ve které době jednalo - až do roku 1933 se Výmarská republika snažila o demokracii a americké půjčky jí mohly pomoci s ekonomikou a tedy potlačením extremistických názorů, hnutí a stran zleva i zprava. Když je lidem dobře, neblázní a nedělají revoluce ani pogromy.

To bylo ovšem období, kdy bylo Německo otloukánkem Evropy a nikdo v Evropě - kromě jiného otloukánka SSSR - s ním nebyl ochoten jednat, natož uzavírat smlouvy. Teprve s nástupem Hitlera, který s demokracií zatočil velmi rychle, se najednou Německo stalo "salonfähig" a evropské mocnosti i podmocnosti, ať demokratické nebo diktátorské (jako Polsko a všechny pobaltské) mu začaly nadbíhat.

0 0
možnosti