Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bestseller o bílé lůze aneb Co se děje v USA

Americký spisovatel J. D. Vance, autor knihy Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis (Žalozpěv z Vidlákova. Rodinné paměti a krize kultury), tvrdí, že nejčerněji svou budoucnost vidí bílí dělníci. Vytratil se z nich i pocit odpovědnosti za budoucnost a zároveň za vývoj vlastního osudu špatným směrem viní ostatní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

I. Patta 677

15. 8. 2017 21:51
Od rodiny k individuu a zpět k rodině.

Bez jasné životní perspektivy, kterou nám musí v základních mantinelech vytvářet sociální stát, nelze zamezit tomu, aby se život mladého člověka nepropadal do životních epizod postrádajících návaznost, vnitřní jednotu a tím i smysl. Jak ukazují Gilbertovy kategorie, jde u většiny případů bezdětných lidí o zcela záměrný stav - výsledek sledování jiných sociálních a morálních cílů, než jsou děti. Při definování a ospravedlňování tohoto trendu sehrály rozhodující úlohu spojené síly moderního feminismu a individualismu. Já dodávám, síly doplněné o špatně, jen populisticky pojatou státní sociální politiku.

K nápravě je potřeba udělat rozhodný krok. Takovým krokem je převzetí zodpovědnosti občany, kteří nevychovali děti, za tento vývoj. Pokud se tak nestane, bude se dále prohlubovat demografická deprese, tj. deformace struktury obyvatelstva. Ta ve svých důsledcích povede opět k nárůstu počtu občanů, kteří děti nevychovali. Očekávaným výsledkem takového vývoje je konec solidarity mezi o

0 0
možnosti
IP

I. Patta 677

15. 8. 2017 21:53
Re: Od rodiny k individuu a zpět k rodině II

Očekávaným výsledkem takového vývoje je konec solidarity mezi občany a tím i konec sociálního státu. Demontáž sociálního státu již dlouhodobě probíhá. Vládní reformy, které místo k vyřešení demografického problému vedou ke komercializaci systémů sociálního státu v důchodové oblasti i ve financování zdravotnictví , jsou toho důkazem.

0 0
možnosti