Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Bakala se před parlamentní vyšetřovací komisi dostavit musí

Miliardář českého původu Zdeněk Bakala povinnost dostavit se před parlamentní komisi vyšetřující skandální privatizace OKD vědomě porušuje možná proto, aby se před ní nemusel odvolávat na možnost odepřít výpověď v důsledku nebezpečí trestního stíhání. Nebo možná proto, že se mu nechce zpět do Hnusákova, jak České republice přezdívá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

22. 8. 2018 8:14
Chybí pozvánka Zemana

Novinář odsoudil Bakalu bez soudu. Ne že by mi byl ten pán sympatický, ale pořádný novinář by se měl podívat na problém nezaujatým zrakem. Začátek celé kauzy je u Zemana! Proč nebyl tento soudruh pozván ke komisi? Asi proto, že pirátský nezávislý předseda komise byl pozván k soudruhovi na instruktáž.

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

21. 8. 2018 22:24
A co prachy?

Ty jsou kde, nejspíš tam, kde ty co zašantrošil Saša Vondra.

0 0
možnosti
A

Adi

19. 8. 2018 13:48
Gauner Bakala

Dobrý den,

Mezi námi tento podnikavec už měl dávno sedět. Neskutečně poškodil Ostravsko, potažmo Karvinsko; na jeho expolatační praktiky, neplést s pouhou těžbou černého uhlí, zde hned tak nezapomenou. Od oné, krádeže,počínaje, pardon privatizace bytů OKD, přes tunelování majetku, firem, které měl tu ne-čest být majitelem nebo být členem různých dozorčích rad konče.

Tím, že si koupil politiky, a média, financoval knihovnu VH, stal se členem spolku Lípa, o podivuhodných kreacích členů zastupitelstva třeba Karviné už pomlčím - ovšem z pohledu Bakalova, tam šly už jen drobky > stal se v podstatě nedotknutelným.

Já se dívím,že není na něj vydán mezinárodní zatykač.

Jenže ono ten parazit spíše podporuje ty správné politické formace, onen hnusákov zapadá přesně do anticivilizačního módu, který ovládá mainstream. Hlavně, že od nás stále vývádí nemalý peníz. Pecunia non olet. Kdybych použil slova antinárodního, budu označen asi za nácka, neboť toto je dnes sprosté slovo.

0 0
možnosti
MK

M. Kolář 067

21. 8. 2018 11:06
Re: Gauner Bakala

OK. A ten trestný čin tedy spočívá v čem ?

0 0
možnosti
JP

17. 8. 2018 17:33
překvapení

Četl jsem v LN článek o panu Bakalovi.Několikrát jsem se musel přesvědčit, že skuteně čtu LN a ne Rudé Právo.

Preboha co se to děje v LN, že upadá styl komentářů( nejsem fanda pana Bakaly) ale ten intelektuální esprit jako kdyby mizel.Jsem čtenářem i přispěvatelem od roku 1946 . Patřím již ke druhé generaci a měl jsem možnost sledovat nějaká ta desetiletí redakční úroveň LN a tak doufám , že tento článek je jen nějakou provokací.

0 0
možnosti
JV
Béčkové LN

Tento výpotek pana šéfredaktora je jen trochu nešikovnou prezentací úrovně béčkových (tj. Babišových) LN. Sledujete-li pozorně LN již delší dobu nemohl jste si nevšimnout, že většina kvalitních novinářů už je opustila. Léko sám nebýval špatný (třeba v kauze Key invest odvedl slušnou práci), teď se ale především musí zavděčit chlebodárci. A snaží se zavděčit i Zemanovi, jinak si těžko vysvětlit, že dovolí LN zahnojovat patoky dezinformačního přeborníka Schneidra.

K věci samé: parlamentní komise je populistický tah, který Babiš podporuje, protože mu umožňuje prezentovat se jako bojovník proti těm co "kradnú" a odvádí pozornost od jeho majetků a způsobu jakým je nabyl. Nepamatuji, že by parlamentní komise někdy něco skutečně vyšetřila a jedná-li v souběhu se standardním vyšetřováním, je to předem odsouzené k nezdaru. Nepochybuji, že to aktéři dobře vědí, ale proč by si nezahráli v show, kde při troše šikovnosti mohou získat politické body.

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

17. 8. 2018 8:17
Bakala se před parlamentní vyšetřovací komisi dostavit musí

Protože si to přeje váš šéf, pane Léko ? Stejně jako si přál vyšetřovací komisi, přestože A) v ní nesedí ani jeden schopný právník znalý českých zákonů, B) fušuje do procesu soudních institucí, které tuto kauzu již pečlivě vyšetřují, ovšem u nich není zaručen ten správný výsledek ?

0 0
možnosti

17. 8. 2018 8:32
Re: Bakala se před parlamentní vyšetřovací komisi dostavit musí

Podle všeho se zde vychází z předpokladu,, že každý zákon se týká všech. Tedy i ten, který konkrétně vymezuje oblast jeho působnosti tím, že se všech netýká. Celá příloha č.1 k danému zákonu je asi t.zv. přílepek. Aby mohla platit obecně, měla by být samostatným zákonem. Takto, jako příloha, jen znevažuje a zapleveluje sám zákon tím, že zde zavádí povinnosti pro oblast jíž se sám zákon netýká. Všechno je to asi tím, jak správně uvádíte. Zákony u nás schvalují obecní diletanti, t.zv. kandidáti, nadiktovaní občanům politickými stranami. Lidé občany přímo nevolení. To nejsou zástupci občanů, ale zástupci politických stran. A proto by vůbec neměli zákony schvalovat. Čistější by bylo, aby zákony schvalovaly subjekty, které byly občany zvoleny, tedy politické strany a hnutí. Potom by zase ovšem nebylo zapotřebí poslanců.

0 0
možnosti

16. 8. 2018 19:35
Lžete, pane Léko!

Bakala "dostavit se před komisi musí"??? Na základě jakého zákona to tvrdíte? Snad ne podle §12 Jednacího řádu Poslanecké sněmovny ČR? Tento jednací řád není zákonem a povinnosti může stanovovat jen pro poslance, nikoliv obecně pro občany ČR a tedy ani pro Bakalu. Něco jiného by bylo, kdyby jej předvolal orgán činný v trestním řízení. To ovšem nějaká trapná vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny ČR zásadně není a nic na tom nemění ani její jednací řád.

0 0
možnosti
BH

16. 8. 2018 20:51
Re: Lžete, pane Léko!

Kdybyste blbě nekecal - jednací řád Poslanecké sněmovny je daný zákonem. (Zákon 90/1995). A tento zákon jasně ukládá každému poskytnout svědectví, pokud je k tomu vyzván.

0 0
možnosti