Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Babišovo praktické řešení

Andrej Babiš se v případě daňově zvýhodněných korunových dluhopisů nechoval předpisově, ale pro většinu lidí je to přijatelné chování v realitě života. Jak mi k případu daňových optimalizací v Lichtenštejnsku řekl tamní bankéř: „Možná to není úplně katolické, ale je to praktické.“ Komentář Pavla Matochy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

27. 3. 2017 12:01
Když pan Schwarzenberg zdůvodňoval, proč se dal do

holportu s Kalouskem, tak říkal, že na panství vždy udělali hajným největšího pytláka. Teď Kalousek má jediný "program" čímž je antibabiš. Jestli pan Babiš udělá ve státní kase alespoň trochu pořádek (což se "nejlepšímu" ministru financí Kalouskovi nepodařilo) tak mu těch pár i miliard přeji. A to ze srdce. Raději mám ministra financí, který ví, kde jsou díry v rozpočtu, n ež toho, co se podobá Šloufovi, protože od školy byl jen v politice.

Doufám, že Kalouska a ty jeho kamarády už v příštím parlamentu nebudeme živit. Osobně soudím, že skončí jako správce nějakého lukrativního církevního zboží. Asi na Bechyňsku.

0 0
možnosti
TS

T. Sauer

24. 3. 2017 9:32
Ano, máte pravdu,

je to praktické a mentalita společnosti je nastavena v tomto ohledu velmi benevolentně. Otázka zní, zdali není zásadní rozdíl, pokud je takto přistižen vysoce postavený politik, jenž vlastní politickou kariéru založil za prvé, na osočování politických konkurentů, že kradou a za druhé, na poukazování na neplacení daní či jejich obcházení v podnikatelském prostředí.

0 0
možnosti