Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Arogantní realista versus předčítačka

Kdo neviděl interview Jiřího Vyvadila s redaktorkou Zuzanou Tvarůžkovou v České televizi, o hodně přišel a měl by to rychle napravit. Řeč se točila kolem Ukrajiny, Majdanu a proruských separatistů, a byl to v mnoha ohledech střet pozoruhodný, píše Přemysl Houda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

V.Hricák

23. 5. 2014 7:32
Už dlouho se v Evropě nevedla žádná válka.

A bohužel je to znát.Spousta lidí si neuvědomuje,že jsou země a národy,které nikdy nepřekročí svůj stín a naopak země,které ať se nám to líbí,nebo nelíbí,budou vždy určovat dění okolního světa.Buďme rádi,že je zájem Putina upřený,alespoň zatím,pouze na země bývalého Sovětského svazu a smiřme se s tím,že jsou věci,kterým při nejlepší možné vůli nemůžeme zabránit.Tak,jako nejsme schopni plně zabránit hladomorům v některých zemích Afriky,kde hlavní příčinou jejich problémů je nekontrolovaný růst populace,nikdy nebudeme schopni zabránit mocenským choutkům rusů,nebo američanů.A ty horké hlavy.které dnes vybízejí k nejtvrdším sankcím a mnohdy i k vojenskému řešení ukrajinského problému asi nastavovat krk do přední linie nepůjdou.Jestli např. Zaorálkovi chybí adrenalin,ať vystoupí z limuzíny a připojí se k ukrajinským vojákům v boji za správnou věc.

0 0
možnosti
SC

23. 5. 2014 8:05
Souhlasím s Vámi pane Hricáku

napsal bych to asi stejně. Musím ale sušit seno, aby měli králíčci co žrát. Problém těch Afrických hladomorů je v tom že ti Afričané seno nesuší a králíčky neopatrují a s tím se potom nedá nic dělat. Pomoc vyspělých státu je problematická. Afrika kdyby se využíval její potenciál uživí celý svět několikrát. Proč myslíte , že se tam hrnou Číňani ti nejsou hloupí hloupý byl Havel a spol když připustíl abychom opustily třeba Angolu. Těď tam cukrovary staví Číňani a my máme půl miliónu nezaměstnaných. Jinak co když válkou na Ukrajině některé síly chtějí snížit počet obyvatel Evropy? Tak se mějte!

0 0
možnosti
Foto

Pavel Šefl

22. 5. 2014 9:52
Hlouposti, lžím a snaze o manipulaci, se nemá ustupovat

Pokračování předchozího příspěvku:

Na chabou obhajobu paní Tvarůžkové musím říci, že lidí s obdobně nízkými profesionálními a osobnostními kvalitami, kteří do veřejnosti šíří nepravdivé informace i vyložené pitomosti, je v České televizi více, takže s toho zástupu zase tolik nevystupuje.

Způsobu reagování pana Vyvadila, na otázky paní redaktorky a na očividnou snahu vmanipulovat jej do odpovědí, které by se hodily do scénáře rozhovoru (tak jak si jej připravila, nebo jí byl připraven), se proto vůbec nedivím. Inteligentní a hrdý člověk se veřejně nemůže nechat ponížit tím že by ustupoval hloupým argumentům a snaze nechat se manipulovat.

0 0
možnosti
Foto

Pavel Šefl

22. 5. 2014 9:40
Hlouposti, lžím a snaze o manipulaci, se nemá ustupovat

Nedalo mi to, a podíval jsem se na debatu pana Vyvadila s paní redaktorkou Tvarůžkovou (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/214411058040513/). Byla to opravdu katastrofa a výstavní ukázka ubohé úrovně politického zpravodajství a publicistiky České televize. Paní redaktorka Tvarůžková má jistě mnohé kvality, ale solidní základy znalostí z politiky, práva a historie (i té nejbližší) a schopnost jejich kritické analýzy a samostatného názoru mezi ně určitě nepatří.

Upřímně mne štve, že přispívám, jako koncesionář, na dobré platy lidí, kteří pouze papouškují naučené ideologické fráze a svou neznalostí a neschopností (a chci doufat, že ne vědomým lhaním a překrucováním faktů) manipulují veřejným míněním a složí politickým cílům, které ve skutečnosti škodí naší zemi a většině lidí, kteří v ní žijí. Na chabou obhajobu paní Tvarůžkové musím říci, že lidí s obdobně nízkými profesionálními a osobnostními kvalitami, kteří do veřejnosti šíří nepravdivé informace i vyložené

0 0
možnosti
JV

J. Václav

22. 5. 2014 9:05
Kdybych chtěl odhalit

špatné vlastnosti pana Vyvadila na veřejnosti, udělal bych to také tak. Proč to neudělal žádný kandidát do europarlamentu ? Zřejmě ČT 24, která rozhodně fandí někomu jinému než Vyvadilovi, posloužila všem najednou a nakonec i Vyvadilovi. Myslím, že tím žalostným divadlem nakonec prokázala medvědí službu všem. Ukrajinský problém v současnosti poskytuje jen příležitost k prezentaci, ať už jsou to media, politici, nebo obchodníci, každý si najde možnost jak situace využít tak, aby tam nakonec zbylo mistečko na vlastní zájmy. Problém totiž nikdo nerozpoutal, ten tu existuje už od Sovětského svazu, západní a východní Ukrajina byla vždy diametrálně odlišná, jen to za Sovětů nebylo vidět. Vnímali to jen sami Ukrajinci a samozřejmě Rusové. Jsem přesvědčen, že je to opravdu situace na občanskou válku a měli bychom všichni, opravdu všichni, nechat Ukrajince, ať si to vyřeší po svém. Válčí se na celém světě, tak ať si to rozdají také, myslím, že by to nebyla až zas taková pohroma, spíš větší hosp

0 0
možnosti
KP
Re: Kdybych chtěl odhalit

Problém tam opravdu byl, s tím s Vámi souhlasím. Jen si nemyslím, že by se to mělo nechat být bez povšimnutí či přesněji bez zásahu z vnějšku. Jednak se každá občanská válka táhne běžně desítky let a přispívá k vyvážení zločinu do okolních zemí, jednak je to lidsky velmi nespravedlivé vůči těm dole, kteří se stali pouhými nástroji k moci několika rádoby vůdcům. Separatistům jde prdlajs o Rusy, ale pouze cítí možnost stát se vládci na jimi vysněném hnojišti, trošku si zastřílet a zahrát si na hrdiny (stačí se na ně podívat). Chtějí zaplnit onen mocenský prostor poté, co mezi lidmi vycítili nesounáležitost s garniturou v Kyjevě. Společenské uspořádání má mířit k tomu, aby státy sloužili občanům, nikoliv omezené skupině "privilegovaných". Kyjev to podělal, ale separatismus vedený více emocemi než rozumem je oním z deště pod okap. A navíc nekontrolovatelná občanská válka může být dobrým precedensmem pro šílence nejen na Ukrajině.

0 0
možnosti
AV

22. 5. 2014 7:42
Žalostné divadlo...

Arogantní, bohorovně se vyjadřující egoista (takové máme ve špičkové politice) proti poměrně milé a slušné redaktorce-začátečnici...takoví Vyvadilové nikdy nepřipustí právo na jiný názor než na svůj vlastní, prostě nadčlověk...

0 0
možnosti
KV
Jenom malá poznámka na okraj,

zamyslel by se prosím autor článku taky nad úlohou aktérů trapného "interviewa"? Redaktorka v podstatě nekladla normální otázky, kladla je přímo s doprovodnou odpovědí, kterou nutila svůj názor na otázku jako neměnný fakt. Nátlakově a neprofesionálně tlačila na zpovídaného takovým způsobem, že neměl možnost odpovědět a ani vysvětlit svůj postoj. Nakonec to skončilo monologem na obou stranách s nulovou hodnotou pro diváka. ČT neustále překvapuje, po Drtinové která byla někdy až směšná svým skákáním do řeči, nasadila moderátorku mnohem horší kvality a profesionality.

Otázkou je, odpovědnost jejích nadřízených kteří dopustili takovou trapnost a nezabrzdili moderátorku už v průběhu pořadu. Televize pozvala pana Vyvadila snad proto, aby se diváci seznámili s jeho názory, myšlením a pohledem na události. Přesvědčení a nevraživost moderátorky k jedné straně probíraného konfliktu diváky asi nezajímala, to si nemusí nikoho zvát a přednést z papíru své (nebo svých nadřízených) názory.

0 0
možnosti
VV

21. 5. 2014 16:04
Re: Jenom malá poznámka na okraj,

Nemyslím si, že "Televize pozvala pana Vyvadila snad proto, aby se diváci seznámili s jeho názory, myšlením a pohledem na události.".

Mnohem spíše bylo snahou TV upevnit mainstreamové vnímání ukrajinského příběhu a divákům ukázat, jak ten, který chápe události jinak, než p. Schwarzenberg, je europejsky zpátečnický a omezený.

Pro každého moderátora by to byl nesnadný úkol!

0 0
možnosti