Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Andrej Babiš přestane být problémem, až prohraje ve volbách

Ve svobodném demokratickém režimu nevládnou lepší, vyvolení ani morálnější, ale zvolení. Proč by mělo mít přání 280 tisíc demonstrantů větší váhu než 1,5 milionu voličů, kteří si vládu Babiše přáli? Proč by měl kvůli svým nevoličům zklamat a zradit své voliče? Přejí si demonstranti posílit moc prezidenta Zemana?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

14. 7. 2019 12:32
I ten Svěrák

Že by se projevovala stařecká demence?

0 0
možnosti
FK

13. 7. 2019 16:26
Tak důvody,

proč nezvolit A. Babiše a jeho hnutí mohou být principiální, např. je to zbohatlík (?), podnikatel (není demokrat), vlastník médií, člověk, který vládne silou atd. Jenže ono se zatím nic moc nepotvrdilo. Spíše naopak. Pak přichází v úvahu věcné důvody. Causa Čapí hnízdo. To je směšné, protože i když lze možná pochopit podstatu jakéhosi údajného podvodu, pak důkazy jsou více než chabé. Státní zástupce váhá, protože předat případ soudu, znamená další zpolitizování, ale nikoliv trestné a na soudní verdikt budeme čekat mnoho let.

Rovněž konflikt zájmů A. Babiše s čerpáním dotací (hlavně nárokových) je nesmysl. Agrofert je ve svěřenském fondu a zatím nikdo neřekl, jak by mohl předseda vlády ovlivnit přidělení dotací. Nic takového v auditu není. Je to jen v obecné rovině, takže se jedná o absurdní divadlo pro veřejnost. Spíše by mohly správní orgány (třeba finanční úřad) poukazovat na to, že Agrofert nečerpal nárokové dotace a tím záměrně snížil hospodářský výsledek společnosti a zaplatil

0 0
možnosti
FK

13. 7. 2019 16:27
Re: Tak důvody,

tím státu méně na daních a odvodech.

0 0
možnosti
OH

O. Hedonix

12. 7. 2019 21:07

Je to reklama, ne článek. Přemýšejte, proč asi... všichni dokola opakuji , že nejde o popírá i výsledku voleb, ale opakování prostého faktu, zme je nepřípustné , aby vládl trestně stíhaný defraudant, soudem opakovaně potvrzený agent StB.

Ale s reklamou nelze vést dialog !

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

12. 7. 2019 12:21
Výborný článek,

ale jak vidno, i ty elementární demokratické zásady jsou k nepochopení, když jdou citům "proti srsti". K přezkoušení námitek proti čemukoliv je dobré využít zrcadlové metody, totiž postavit si je proti sobě, zdali by i pak to bylo něco, co bychom označili za legitimní. Toto pravidlo je staré tisíce let a řídí se jím všechny vyspělé kultury či civilizace: "Nedělej druhým co bys nerad strpěl sám." Kdysi to krásně prakticky vyjádřil politik Pavel Bratinka, když byl ministrem, v rozhovoru s členem opoziční strany: "Budeme se snažit nastavit takový systém, aby nám vyhovoval i v době, kdy budeme v opozici." Takové velkomyslné přemýšlení je těm demonstrantům cizí. --- Ostatně, odpor vůči Babišovi vyvrcholil poté, co 6.6.2019 přijala Sněmovna usnesení č.653 "k nezaplaceným podnikům privatizovaných vládami ODS, ODA a KDU-ČSL v letech 1992-1998" a požádala vládu, aby navrhla účinnou změnu zákonů tak, aby bylo možné zločiny způsobené při privatizaci stíhat a potrestat, aby nedošlo k jejich proml

0 0
možnosti

12. 7. 2019 11:59
Jak to vidím já.

Autor má praqvdu v tom, že ve skutečné demokracii vládnou ti zvolení. Aby však mohli být zvolení musí nejprve kandidovat. Kdo však u nás kandiduje ve volbách do poslanecké sněmovny a do zastupitelstev krajů měst a obcí? Nikoliv ti, kteří nám následně vládnou, ale jejich politické strany a hnutí. Ty (ta) byť zvolené(á) sice vládnou, ale nikoliv ve jménu občanů. Nezastupují totiž demokratickou většinu občanů. Zastupují jen a pouze své členy a voliče, jichž je vždy nikoliv demokratická většina, ale výrazná menšina. Zde je popřen základní demokratický princip vlády většiny občanů a jejich většinové občanské vůle. Tady je zakopaný pes nefunkčnosti našeho politického systému, který jakkoliv může jako demokratický vapadat, demokratickým ve skutečnosti není, protože zásadně popírá výše zmíněný základní demokratický princip. A tak jsme opět u té "chytré" horákyně, jejímiž zásadami se řídí česká (a nejen česká) "demokracie". A Andrej Babiš? Ten za prvé není žádným problémem (problémem je snad je

0 0
možnosti
MF

12. 7. 2019 11:12
Arogantní hlupák.

Autor se hned v úvodu odkopává slovy - druhořadí umělci. Pro mne je to vyjádření arogantního hlupáka a jakékoliv další názory i argumenty jsou zbytečné. Čím tak významně autor převyšuje ty druhořadé umělce? Co o nich ví? Je mu třeba známo, kolik lidí v ČR získalo Oskara? Autorova reakce na demonstrace ukazuje, jak moc jsou potřebné, již proto, že nenechávají v klidu příznivce totalitních sil. I Hitler se dostal k moci volbami.

0 0
možnosti

12. 7. 2019 12:11
Re: Arogantní hlupák.

Naopak, autor má pravdu. Na těch demonstracích byli skutečně druhořadí umělci a nechyběli ani ti, kteří podepsali Antichartu. A nebo chcete snad tvrdit, že Bára Štěpánová, Jan Hrušínský, Jitka Čadek Čvančarová a jim podobní jsou prvořadí umělci? Skutečně prvořadí umělci již zemřeli a ti, kteří se tomuto označení blíží (Donutil, Vyskočil, Hanzlík, Vetchý) na pouličních demonstracích nevyřvávají. nemají to totiž zapotřebí. A Milion chvilek pro anarcii? Představitelé této neziskové organizace (Mikuláš Minář, Jan-Jakub Zévl a Benjamin Roll) vůbec nevědí, co chtějí. Vědí snad jen to, co nechtějí a nedejbože, aby toho dosáhli. Potom by byli bezradní, protože co mají chtít jim nikdo neřekl.

0 0
možnosti
MJ

12. 7. 2019 5:47
ANO už NE

Článek je proti demonstrantům celkem slušně zaujatý, byť má v mnoha bodech pravdu. Autor ale očividně nechápe, že těm všem neovcím šlo hlavně o to, ukázat tomu gaunerovi, že úplně všechno si dovolit nemůže, a že ne všichni jsou úplně tupí a žerou mu ty jeho lumpárny a úplatky formou rozhazování peněz všude a všem. Bohužel v tomto musím dát za pravdu Zemanovi, který před léty prohlásil, že většina národa je "mdlého rozumu". Byť si Zemana nevážím víc, než mouchy, která mě obtěžuje, v tomto měl bohužel pravdu.

0 0
možnosti
JT

12. 7. 2019 8:23
Re: ANO už NE

Článek není proti demonstrantům, ale popisuje jisté principy demokracie. Takže spíše vypadá,že demonstranti pláčoiu na nesprávném hrobě.

0 0
možnosti
KN

11. 7. 2019 22:54
ANO

0 0
možnosti