Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

2015: Česká hra o trůny aneb Sobotkův, nebo Babišův rok

Popularita Andreje Babiše děsí opozici i sociální demokraty. A hledají viníka. Na paškál přišel i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Koaliční ohledy dávno neplatí, ministr financí prý podrývá autoritu premiéra. Kdo z koaličních lídrů ovládne existenční témata, bere všechno, píše Zdeněk Šarapatka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Václav 261

20. 12. 2014 20:00
Lidé zjevně nesnášejí zbytečné kecy,

a vtom je právě ten rozdíl mezi oběma ryvali. Sobotkovo žvanění nemůže sledovat ani náročný posluchač, je to jako kdyby měl před sebou nějakou příručku a co nejrychleji jí četl. Mnohokrát jsem se snažil si jeho projev přeložit do jedné či dvou srozumitelných vět, ovšem bohužel. Asi jsem nějaký retardovaný.

0 0
možnosti

25. 12. 2014 6:25
Re: Lidé zjevně nesnášejí zbytečné kecy,

Je to i tím, že neumí poklesnout hlasem na konci věty, takže se jeho slova slévají do neustálé otazky, ač je to třeba odpověď. :-)

0 0
možnosti

20. 12. 2014 10:20
Hledají viníka?

Zcela zřejmě na nesprávném místě. Chyba je v systému, který vychází z čl. 5 ústavy, tedy z moci politických stran (z volné soutěže)  nad občany země.  Ono totiž v systému, kde naprostá menšina občanů, představovaná členy a příznivci politických stran ovládá zcela moc zákonodárnou, z větší části moc výkonnou a přeneseně i moc soudní nelze vůbec hovořit o demokracii, demos kratos - vládě občanů (rozuměj nejméně většiny občanů). Proto se lidé a voliči (kromě ovčanů politických stran) zoufale snaží o změnu a chápou se každé, nabídnuté příležitosti. Tato příležitost se jim naskytla nyní v podobě občanských hnutí. Teď jde jen o to, zda tato občanská hnutí vyslyší volání občanů a dají jim do rukou mocenský nástroj v podobě dobrého zákona o obecném referendu. Dobrého zákona, nikoliv zákona ve stylu "chytré horákyně", jak je u našich zákonodárců zvykem. Zatím můžeme jen doufat.

0 0
možnosti
Tak silný politik jako Babiš

tady nebyl už pěkně dlouho. Dosavadní naoko hraná koaličně-opoziční politika ptáků a růží společně s deviantními stranami dopočtu potřebovala pořádně rozhýbat. Jedni se historicky znemožnili sami, druhé to snad čeká. Prosím Vás, zná někdo jedinou VLASTNÍ ideologickou myšlenku našeho min. předsedy? Nebo se mu vlastních myšlenek nedostává podobně jako vlasů? Babiš alespoň něco dokázal v profesním životě mimo politiku, zatímco náš konformní min. předseda nic než politiku nepoznal...

0 0
možnosti

20. 12. 2014 10:26
Re: Tak silný politik jako Babiš

Vážený pane, ono přece vůbec nezáleží na tom, aby politik či dokonce vedoucí politik měl nějaké své myšlenky a názory. Systém stojí na tom, že politici musí papouškovat myšlenky a názory sekretariátů svých politických stran, vycházející z nesmyslných a povětšinou nelidských politických ideologií. Pokud se v tomto systému občas najde někdo, kdo má vlastní myšlenky, ba dokonce se snaží je i prosazovat, je okamžitě z politiky ostatními vyloučen za vydatné pomoci prodejných novinářů. V takovémto systému dnes žijeme. Pokud si občané neprosadí svou přímou, demokratickou moc, nic se nezmění.

0 0
možnosti