Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Co vše je možné ve francouzské restauraci

Až do onoho dne, kdy jsme navštívily La Boucherie and Bistrot M, jsme problémy s obsluhou přičítaly ještě post-socialistickému dědictví.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Janh

19. 8. 2013 17:44
Já mám osobně s českou
Já mám osobně s českou gastronomií velký problém. Bohužel pro mne jsem žil 8 let "na západě" a rád cestuji.Zhusta, když máme s kolegy nejakou "sešlost", nejsem schopen v zařízeních, které vskutku nejsou sociální něco požít, o chování personálu ani nemluvím. Vyřešil jsem to po svém: v ČR už nikam nechodím, nehodlám za své peníze hrát  hru "objev kvalitní podnik".Teď jsem byl 14 dní v Itálii, projížděl jsem jí autem, maximální pobyt na jednom místě 2 dny - a užíval i tamní gastronomie.Úmyslně jsem se vyhýbal turistickým zařízením, hledal podniky, kam chodí místní.Úroveň jídla, ale i obsluhy fantastická. Ochota, profesionalita, komunikativnost. Jídlo - božská mana.Pravda, nelze vlézt do každého podniku, ale za ta léta jsem šlápnul vedle jednou. U nás je to spíš opačně.
0 0
možnosti
B

Barometre

19. 8. 2013 13:13
Oui madame j'ai ete
Oui madame j''ai ete arrrrrogant avec vous mais ca n''a pas ete gratuit , ceux qui me connaissent vous le confirmeront c ma nature je reponds a l''autre toujours avec ses propres armes en bien ou en mal. Sans vouloir ouvrir une page a la polemique sachez que nul n''est besoin de faire harvard pour lire entre les lignes de votre critique. Ce bout de papier toillette renseigne bien sur la non objectivite de votre lamentable acces a un poste ou vous avez a critiquer les des plus noble metier du Monde , il renseigne aussi de vos connaissances gastronomiques et de la table que vous dresser le soir chez vous!!! Pour votre prochain torchon avant de griffoner quelques non- sens avez la moindre primaires inteligences de chercher qui vous critiquez et surtout le plus important , comment vous le critiquz STB dans une critique gastronomique c''est fort blamable madame cepandant pour trouver le sens linguistique et etimologique de ce terme je vous conseille bien amicalement de fouiner un peu plus dans le grenier de chez vous il est plus probable de trouver laba la reponse que dans un bistrot francais a prague ........ Amicalement votre. Monsieur Akchiche Ps: omlouvám se ale moje cestina je omezena
0 0
možnosti
J

Janh

19. 8. 2013 18:35
A má francouzština je
A má francouzština je omezená. Pochopil jsem správně, že Vy jste ten číšník (či majitel)?Tvrdíte, že se Vaš chování odráží od toho druhého. Nevím, jak moc arogantní byly ony dámy, ale:Nejednáte s nimi jako rovný s rovným. Ony jsou hosté, ony mají pravdu. I kdyby byly arogantní, Vy, jako číšník nesmíte. A máte pravdu, jestli se někdo blíží svou neochotou číšníkům českým, jsou to ti francouzští.Čili, Monsieur, vy jste číšník a host je boss, který má pravdu. Není Vaší prací hodnotit hosta veřejně, ať už v podniku, nebo v reakcích na článek. Můžete pouze namítnout, proč nepovažujete recenzi za objektivní. Ale napsat, chovaly se arogantně, tak jsem byl arogantní a neochotný taky Vás a Váš podnik diskvalifikuje jako objekt možného zájmu.A propos, Monsieur, považujete za aroganci dotaz, co přesně je Baskické kuře? Zeptal bych se také, prostě to nevím, Baskuckými kuřaty se nestravuji.Bezděčně jste, Monsieur, potvrdil to, co v článku stojí. Já tam nepáchnu - a to bydlím na Smíchově.  
0 0
možnosti
G

Garbage

17. 8. 2013 14:02
Zkušenost
Mám z opakovaných návštěv v Bistru stejné zkušenosti. Zmiňovaný číšník servíruje ledabyle a neřekne často ani prosím a děkuji a má permanentně nasazený přezíravý výraz člověka, jenž svými hosty opovrhuje. Nejspíš něco bude na paranoické tezi, že západoevropané nás slovany tak nějak antropologicky nepovažují za skutečné lidi. Bohužel mi v Bistru vadí i inkonzistence v kuchyni - někdy je denní menu výborné a adekvátní, jindy máte pocit, že jste si ani za mizerných 200 korun nepřišli na své, dražší položky mimo denní nabídku jsou často stejně rozpačité - posledně steak vysloveně (slušně řečeno)  well-done. V podstatě jsem se díky tomu přeorientoval na jiné podniky, jiná "bistra" typu Hamtamu nebo Jiné krajiny dokážou vyprodukovat srovnatelné prosté jídelnové menu za 130 korun a ještě s fingovaným úsměvem.
0 0
možnosti
JV

Jozef Valiašek

16. 8. 2013 19:20
Slabé, slabé milé Dámy
Dávat vinu za špatnou obsluhu ve smíchovské restaurace s společenským uspořádáním zaniklým před více než 20. lety je známka...ehm, nerozvinuté myšlenkové imaginace. Mimochodem. Hra na dobrého a zlého policajta je stará jako lidstvo samo a rozhodně to není vynález STB.Spojovat tyto dvě věci dohromady, je stejné jako varovat před konzumaci kuskusu v pražských arabských restauracích, jelikož se vám může stát, že skončíte obvinění z terorismu na Guantánamu, na tekuté stravě podávané hadičkou přes nosohltan.
0 0
možnosti
FH

16. 8. 2013 17:25
Neštěstí!
Je vekým neštěstím tohoto státu, že všichni občané rozumí: Politice, Sportu a Hospodě a neví, že všude na světě je to o lidech!
0 0
možnosti
B

Bichat

16. 8. 2013 11:36
Finis Europae
No ty kokos...! Popis tohoto obědvání by skutečně obstál v nějaké antologii patafyziky nebo surrealismu. Sám jsem se nicméně během svého cestování po Evropě přesvědčil o tom, že s klišé o post-socialistických manýrách se daleko nedojde. Celková úroveň (!) západoevropských pohostinství je samozřejmě lepší. To však neznamená, že i na Západě nejde přijít k bizarním, ba otřesným dílčím zážitkům. To kdybych vám měl do podrobna vypravovat o svém ubytování v B and B Quaich ve skotském Inverness, to byste teprve, milé autorky, pochopily, že jste u Francouzů na Smíchově měly opravdu svůj šťastný den. 
0 0
možnosti
P

Pixycz

15. 8. 2013 22:46
Jsou brokolice a mrkev nebezpečnou tukovou bombou?
Nic proti kritice nevhodného chování personálu. Ale zcela tady nechápu jednu věc.Konfitovaná kachna je kachna pomalu vařená v sádle. Sarlatské brambory ("sarladaise") jsou brambory smažené či pečené v kachním sádle, zde údajně ještě s houbami a slaninou. Může mi někdo vysvětlit, proč autorky považují konfitované kachní stehno s těmito bramborami sarladaise za vyhovující, zatímco totéž konfitované kachní stehno s brambory usmaženými jiným způsobem a doplněné vařenou zeleninou se rázem stává "tukovou bombou"? Nejvýraznější rozdíl je zde právě ta vařená brokolice a mrkev, která podle autorek z výsledku "tukovou bombu" patrně dělá.
0 0
možnosti