Články autora

Včely mají svátek. Včelaři otevřou své úly veřejnosti

Včelař Zdeněk Růžička dokrmuje včelstva před začátkem jara.

Pracovní společnost nástavkových včelařů se inspirovala v Rakousku a rozhodla se zorganizovat 17. až 19. května první ročník Dne otevřených úlů. Akcí hodlá oslavit Světový den včel 20. května, a přispět jí k popularizaci jejich chovu mezi zájemci o včelaření z řad široké veřejnosti. Ať jsou včely milosrdně mírné.

16.5.2019

Zahraniční turisty fascinuje tajemnost večerní a noční Prahy

Petr Slepička, statutární zástupce a ředitel turistických služeb Prague City...

„Naším cílem je představit Prahu jako atraktivní turistickou destinaci,“ říká v rozhovoru Petr Slepička, statutární zástupce a ředitel turistických služeb Prague City Tourism.

29.3.2019

Globalizace končí. Trendem je lokalizace

Soumrak světového obchodu.

Globalizace je zřejmě za svým vrcholem a rozvoj moderních technologií naznačuje směřování k lokalizaci. Ekonomka Ilona Švihlíková, ředitel strategie společnosti Triton Marek Pavlík a ekonom a propagátor odkazu bratrů Baťových Adrián Podskľan v rozhovoru představují možnosti lokální ekonomiky.

2.2.2019

Neznámé nové Národní muzeum

Národní muzeum říjen 2018.

Po sedmi letech právnických soubojů, rekonstrukcí a restaurátorských prací se koncem loňského roku otevřelo Národní muzeum. Nově vzniklý komplex Historické a Nové budovy poskytuje muzejní instituci dostatečný výstavní i provozní prostor.

25.1.2019

Přichází věk lokálního a regionálního podnikání

Milan Zelený, česko-americký ekonom, emeritní profesor ekonomie na americké...

„U nás i ve světě v současnosti existuje víceméně doprovodné podnikání v místech a oborech, kam mamutí globální podniky nedosáhly, tedy jakýsi doprovodný proces. Velké podniky se však rozkládají nebo dokonce rozpadají na menší a nezávislé jednotky. Nastává velká kvalitativní změna,“ říká v rozhovoru česko-americký ekonom Milan Zelený.

7.5.2016

O autorovi

Antonín Karoch

Antonín Karoch, novinář, technolog a odborník na potravinářské ingredience. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy
Novinář, technolog a odborník na potravinářské ingredience. Bývalý šéfredaktor časopisu Včelařství.