Články autora

Jak chutná plevel

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Praha objevuje raw food. Restaurace ve Vršovicích na tomto stylu postavila svůj sympatický koncept, bohužel s řadou nedomyšleností.

18.11.2013

Zeleninové hody v zoufalém prostředí

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve vegetariánském bistru Zelená kuchyně na Albertově se najíte skvěle, jen se tam člověku nechce moc stolovat.

4.9.2013

Co vše je možné ve francouzské restauraci

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Až do onoho dne, kdy jsme navštívily La Boucherie and Bistrot M, jsme problémy s obsluhou přičítaly ještě post-socialistickému dědictví.

23.8.2013

Restaurace Argument: Škoda přešlapů

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedle vynikajících jídel jsme ochutnali i problematičtější kreace. Nastavená cenová hladina však ústřely nedovoluje.

27.7.2013

Můžete snít, nebo můžete sníst

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podolská restaurace Rest. sice nese trochu záhadný název, místo slibovaného snění poskytuje všední realitu, ale můžeme ji spíše doporučit.

5.7.2013

Na konci anabáze indické poučení

Restaurace, která si na nic nehraje. Velké hudby a výzdoby netřeba, podává se standard – nic víc, ale ani nic méně. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Občas není snadné poobědvat v Praze dle vlastních preferencí. Ještě, že fungují podniky jako Golden Tikka.

18.2.2013

V Sicily Café jsme mnoho Sicílie neužily

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škoda dalšího podniku, který dle webové prezentace vypadá slibně, leč ve skutečnosti se nijak nevymyká z průměru.

Když si někdo otevře bistro pro radost

Je na co hledět a je to nakažlivé. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kidó je víc než kavárna či vývařovna. Je to projekt stvořený z bujné kreativity. Například takové „bolognese“ jen tak neochutnáte.

28.9.2012

Le Patio: Podivné místo, ale my míříme za oblíbenou šéfkuchařkou

Podnik na pražské Národní třídě je znám útulně etnickou atmosférou. Ta však, zdá se nám, poněkud vyvanula. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vypravili jsme se za Sofií Smith do nového působiště a výsledkem je záhada. Proč v prominentním podniku nezopakuje dřívější bravurní výkony?

11.9.2012

Nota Bene: Hlavně neříkejte, že chcete plzeň

Příjemné nekuřácké prostředí, nad očekávání zdařilá jídla a hlavně pivní speciály a piva malých pivovarů. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pověsti nelžou. V ráji pro zasvěcence obstojí nejen pivní speciality, ale i jídla. Jen by se host nemusel někdy cítit jako blbec...

13.7.2012

Kuchyně bohatě zásobená pepřem

Podnik s poměrně vysokými cenami se specializuje na francouzskou a italskou kuchyni. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Romantická očekávání stranou, Restaurant U Emy Destinnové nám přichystal pár překvapení, většina z nich však nepatřila do kategorie příjemných.

16.6.2012

Il Convento needs to mature

Klášter musel zůstat klášterem, tedy podle designérovy představy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

This restaurant within a former cloister wine bar sets its sights high; given its prices you’d expect something outstanding

Il Convento potřebuje dozrát

Klášter musel zůstat klášterem, tedy podle designérovy představy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurant na místě bývalé Klášterní vinárny míří vysoko. Při nasazených cenách však člověk postrádá něco mimořádného.

9.5.2012

Coffee and a kaleidoscope of cakes

V zadní místnosti podniku lze nad kávou, dorty a časopisy (případně laptopem) trávit celé hodiny. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Prague’s Deserterie – thoroughly recommend – offers a comfortable locale for a coffee, sweet delicacies, pastries and even savory snacks

Sansho: Awesome. Which doesn’t equate to enthusiasm

Velmi originální je i design podniku, i když sofistikovaná strohost nemusí sedět každému. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

A cool look at a Prague-based gastronomic gem. Does this restaurant deserve its remarkable reputation?

O autorovi

Dana Alena