Články autora

Provinční pivovarské zjevení

Interiér pivovarské restaurace díky prostornému světlíku vůbec nepůsobí tmavě.

Pivovaru Antoš se podařilo důstojně obnovit slánskou tradici vaření piva a etablovat se jako nejlepší hostinec v patnáctitisícovém městě.

15.1.2014

Ve Skále levně jen chutná

Krásný areál pivovaru Klášter. Uprostřed je patrná historická brána kláštera z 12. století.

Restaurace pivovaru Klášter si za minutkovou nabídku podprůměrné hospody účtuje ceny, odpovídající centru Prahy.

24.9.2013

Marina: Nadějný nováček na pražské pivovarské scéně

Pivovar Marina funguje v působivě zrekonstruované budově přístavní celnice v pražských Holešovicích.

Pivovar v Holešovicích nemá nastartováno špatně. Výkon sládka, výčepního, kuchyně i obsluhy by ale měl být vyrovnanější.

8.7.2013

Pražské pivnice: Příběh o šlendriánu a poctivosti

Úroveň plzeňského piva U Pinkasů převyšuje o řád vše ostatní, co restaurace hostům nabízí.

Která plzeňská pivnice v Praze je nejlepší? První díl naší výpravy nabízí návštěvu pasti na turisty a příjemného „sousedského“ hostince.

Pivovar Matuška: Signál, že Češi nejsou konzervativní pivaři

Martin Matuška se svým speciálem v hotelu Augustine.

Jak se v chaloupce uprostřed křivoklátských lesů povedlo vytvořit fenomén.

1.2.2013

Fenomén „česká pivovarská hospoda“

Vyspělá pivní kultura, znamenité, byť stále stejné chuťovky k pivu, mnohdy odfláknutá hlavní jídla.

4.1.2013

Ke kozlovi na srnce

Kozlovna přímo v areálu pivovaru láká na pitelné pivo a tradiční českou kuchyni.

Atmosféru výletního hostince ve velkopopovické pivovarské restauraci korunuje zdařilá česká klasika a velmi pitelné pivo.

17.11.2012

Příběh „komety“ mezi českými pivovary

„Věříme, že naše pivo je lepší než Prazdroj,“ říká spolumajitelka Únětického pivovaru Lucie Tkadlecová.

Dva roky Únětického pivovaru aneb Jak se z nuly „zrychluje“ na šest tisíc hektolitrů piva ročně.

16.11.2012

Česká hostinská klasika – někdy to zabolí

Silnou stránkou podniku je osm piv vlastní produkce.

Vyhlášený podnik se zbláznil do turistů. Znamenité pivo doprovází kuchyně, které dělá pražskému pohostinství mizernou reklamu.

1.11.2012

Pivo je důkazem, že nás Bůh miluje! Škoda, že zapomněl na kuchyni.

Velmi populární libeňská pivnice signalizuje fajnšmekrům na první pohled, o co tu jde.

Pivovar u Bulovky je legendou mezi pivaři oprávněně. Kulinářskou produkcí se však pyšnit nemůže, i když to činí. 

23.10.2012

Potěšení svatého Norberta

Od roku 2001, kdy byl Klášterní pivovar Strahov otevřen, obdržel třikrát cenu Minipivovar roku a ocitl se i v předních gastronomických průvodcích.

Klášterní pivovar Strahov je ukázkou výjimečně harmonického podniku. Zaplatili jsme dost, ale dali bychom klidně i víc.

21.9.2012

Horská dráha U Medvídků

Nekuřácký lokál je vyzdoben měděnými kotli a též dubovými sudy, v nichž pivo Oldgott kvasí.

Posezení v proslulém minipivovaru vzbuzuje chvílemi chutě a vzápětí budí noční můry.

21.9.2012

Kácovský chrám obžerství

Poctivé české pivo a vše, co se k němu hodí požívat, naleznete v nádherném prostředí na břehu Sázavy.

16.9.2012

Pražští hospodští, poučte se na Jižním Městě!

Jihoměstský pivovar vaří i druhy v našich končinách ne zcela běžné, nejčastěji se inspiruje v Německu.

Jihoměstský pivovar strčí i vyhlášené podniky v rušném centru do kapsy. 

16.9.2012

Únětický koktejl, to není jen „čisté“ pivo

Únětice nabízejí různé atrakce. Rybník je krásný a v pivovaru se vaří skvělé pivo i jídlo.

V Únětickém pivovaru stojí za to sesednout z kola: poctivé pivo, výtečná kuchyně, ale hlavně: sledujte sládkův deník!

14.9.2012

O autorovi

Bratři vpivu