Restaurace

Vyhlášený gastrokritik českou Hospodu v New Yorku moc nepochopil

Dobrodružství restaurační skupiny Ambiente se dostalo pozornosti renomované rubriky deníku New York Times.

Petr Bušta 17.9.2011

Udrží Allegro jedinou Michelinovu hvězdu v Česku?

Pražský hotel Four Seasons potvrdil, že změní koncept prominentní restaurace. Odchází i kreativní šéfkuchař Andrea Accordi.

Mirellie dvakrát zábavná není

V Mirellii hrají prim čerstvé ryby a mořské plody a dostanete tu i škálu typických jižních specialit včetně domácích těstovin.

Jídlo sice není propadák, jenže ani nic výjimečného, obsluha se chová netečně a atmosféra nepanuje žádná.

Indonéská kuchyně 2: Základ je nasi goreng a mie goreng

Nasi goreng (doslova „smažená rýže“), jakési kulinární synonymum Indonésie, nezná sociálních hranic.

Dvě základní jídla - vyzkoušejte jako ideální snídani.

Kohoutková voda v zahraničí? Ve většině zemí zdarma.

Web Vodarenstvi.cz zjišťoval, jaké jsou v Evropě a v USA místní zvyklosti, když požádáte v restauraci o vodu z kohoutku.

Indonéská kuchyně 1: Pro seznámení masakan padang

Výloha jedné z restaurací masakan padang V Jakartě.

Přidávat si můžete, co vám nohy a břicho stačí, peněženka vám bude stačit určitě. Nezaplatíte ani o zrnko rýže víc, než si necháte naložit.

Nová etiketa hosta aneb Nenamíchněte si hospodského. A děti nechte doma.

Renomovaný průvodce Zagat zveřejnil návrh, jak by si měl v restauraci počínat dobře vychovaný host.

V USA se komplikuje boj proti obezitě

Některé státy americké unie začaly vydávat zákony, jež městům znemožňují nařizovat restauracím nejrůznější omezení.

Svrab a bída české restaurace

Moderna, která jednoho skoro až vyděsí...

Všechno to blouznění, jak se česká gastronomie pozvedá, je jen marketing.

Petr Bušta 25.5.2011

Dobrou chuť za babku. Ale jednou stačilo.

Indická restaurace na pražských Vinohradech Dilli-Delhi má dobře zmáknutý marketing. Není však v souladu s realitou.

Indická restaurace Dilli-Delhi solidně zvládá kuchyni, atmosféra, pachy a prostředí nás však ovlivnily natolik, že příští návštěvu  oželíme.

Dana Alena 19.5.2011

Nejlepších 25 restaurací podle ankety HN

Z názorů 17 expertů sestavil magazín iN přehled gastronomické elity. Kdo chybí? Kdo přebývá?

Petr Bušta 12.5.2011

Že by to Flo takhle zvrzala pokaždé?

Pod heslem Vraž do toho kopu lásky provozuje podnik proslulá publicistka, blogerka a autorka populární kuchařky.

Vzývaná Jana Florentýna Zatloukalová předvádí jídelní lístek jako ze škatulky. Po naservírování už je to občas problematické.

Dana Alena 9.5.2011