Restaurace

Zákaz kouření: Zdraví nebo svoboda podnikání?

Sněmovna by měla hlasovat o novele „protikuřáckého zákona“ v první polovině roku 2013. A prý schválit. Pokud tomu nezabrání tabáková lobby.

Jan Charvát 10.12.2012

Ke kozlovi na srnce

Kozlovna přímo v areálu pivovaru láká na pitelné pivo a tradiční českou kuchyni.

Atmosféru výletního hostince ve velkopopovické pivovarské restauraci korunuje zdařilá česká klasika a velmi pitelné pivo.

Příběh „komety“ mezi českými pivovary

„Věříme, že naše pivo je lepší než Prazdroj,“ říká spolumajitelka Únětického pivovaru Lucie Tkadlecová.

Dva roky Únětického pivovaru aneb Jak se z nuly „zrychluje“ na šest tisíc hektolitrů piva ročně.

Bratři vpivu 16.11.2012

Pivo je důkazem, že nás Bůh miluje! Škoda, že zapomněl na kuchyni.

Velmi populární libeňská pivnice signalizuje fajnšmekrům na první pohled, o co tu jde.

Pivovar u Bulovky je legendou mezi pivaři oprávněně. Kulinářskou produkcí se však pyšnit nemůže, i když to činí. 

Bratři vpivu 23.10.2012

Když si někdo otevře bistro pro radost

Je na co hledět a je to nakažlivé.

Kidó je víc než kavárna či vývařovna. Je to projekt stvořený z bujné kreativity. Například takové „bolognese“ jen tak neochutnáte.

Dana Alena 28.9.2012

Potěšení svatého Norberta

Od roku 2001, kdy byl Klášterní pivovar Strahov otevřen, obdržel třikrát cenu Minipivovar roku a ocitl se i v předních gastronomických průvodcích.

Klášterní pivovar Strahov je ukázkou výjimečně harmonického podniku. Zaplatili jsme dost, ale dali bychom klidně i víc.

Kácovský chrám obžerství

Poctivé české pivo a vše, co se k němu hodí požívat, naleznete v nádherném prostředí na břehu Sázavy.

Bratři vpivu 16.9.2012

Pražští hospodští, poučte se na Jižním Městě!

Jihoměstský pivovar vaří i druhy v našich končinách ne zcela běžné, nejčastěji se inspiruje v Německu.

Jihoměstský pivovar strčí i vyhlášené podniky v rušném centru do kapsy. 

Únětický koktejl, to není jen „čisté“ pivo

Únětice nabízejí různé atrakce. Rybník je krásný a v pivovaru se vaří skvělé pivo i jídlo.

V Únětickém pivovaru stojí za to sesednout z kola: poctivé pivo, výtečná kuchyně, ale hlavně: sledujte sládkův deník!

Le Patio: Podivné místo, ale my míříme za oblíbenou šéfkuchařkou

Podnik na pražské Národní třídě je znám útulně etnickou atmosférou. Ta však, zdá se nám, poněkud vyvanula.

Vypravili jsme se za Sofií Smith do nového působiště a výsledkem je záhada. Proč v prominentním podniku nezopakuje dřívější bravurní výkony?

Dana Alena 11.9.2012

Přátelé, takhle by mělo chutnat pivo!

Pivo je hlavním důvodem, proč Chýni navštívit. Polotmavý ležák (vlevo) tvoří asi polovinu produkce minipivovaru. Světlá desítka (vpravo) je pak jedním z nejlepších piv, které jsme kdy okusili.

Dvacetiletá zkušenost je v Chýni znát – precizní klasika i povedené experimenty. Jídla v „krčmě“ ale mohla být zajímavější.

Nota Bene: Hlavně neříkejte, že chcete plzeň

Příjemné nekuřácké prostředí, nad očekávání zdařilá jídla a hlavně pivní speciály a piva malých pivovarů.

Pověsti nelžou. V ráji pro zasvěcence obstojí nejen pivní speciality, ale i jídla. Jen by se host nemusel někdy cítit jako blbec...

Dana Alena 13.7.2012

Na pivo mezi suť, náklaďáky a nafukovací medvědy

Berounský medvěd nabízí dobrá a zajímavá piva za lidové ceny v lehce bizarním prostředí. Zato výkon kuchyně je slabota.

Kuchyně bohatě zásobená pepřem

Podnik s poměrně vysokými cenami se specializuje na francouzskou a italskou kuchyni.

Romantická očekávání stranou, Restaurant U Emy Destinnové nám přichystal pár překvapení, většina z nich však nepatřila do kategorie příjemných.

Šéfkuchař McDonaldu: Kdepak, nic nezdravého!

Ředitel kulinářské inovace známého fastfoodového řetězce se zastává Chicken McNuggets a odmítá převzít zodpovědnost za epidemii obezity.