Restaurace

Hospodští o e-stravenky nestojí. Nepřinášejí jim žádné výhody

Platba stravenkami - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Elektronická verze zaměstnaneckého benefitu, jehož je ročně vydáno za 19 miliard korun, hospodské nenadchla. Vadí jim vysoké poplatky i práce navíc, a po čtyřech letech od zavedení e-stravenek je akceptuje necelá čtvrtina restaurací.

Miroslav Petr 10.10.2017

Dagmar Krylová radí, jak založit klub a vyhnout se EET

Klub labužnických pohodářů založila Dagmar Krylová v roce 2006. Funguje v... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Matka labužníků. Tento přídomek získala paní Dagmar Krylová, která už před více než deseti lety založila první soukromý klub na místě krachující hospody. V současnosti působí v obci Úsobí na Vysočině a radí zájemcům z celé republiky, jak na to.

Program Zelených: O čem se Marxovi, Engelsovi a Leninovi nesnilo

Předseda Matěj Stropnický vystoupil 22. ledna v Hradci Králové na tiskové... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na článek Tomáše Hlaváče Volební nabídka Zelených zaplnila prostor nalevo od komunistů zareagoval svým příspěvkem místopředseda Strany zelených Michal Berg. Tomáš Hlaváč ve své reakci píše, že od Zelených čekal zelené tričko, ale dostal „kartáč“, že řadí Zelené příliš nalevo.

Stát jako bojovník proti kouření? Na okraj protikuřáckého zákona

Zákaz kouření (ilustrační). | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nelze se ubránit dojmu, že skutečným účelem nového zákona proti kouření není proklamovaná ochrana nekuřáků před nedobrovolným vdechováním tabákového dýmu, nýbrž programové vytlačení kuřáků z prostoru veřejného pohostinství.

Petr Fidelius 3.6.2017

Až bude česká hospoda vypadat jako irský pub...

Interiér restaurace BlackDog v praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nadcházející měsíce změní tradiční tuzemskou kulturní a společenskou instituci asi nejvíc za poslední minimálně desítky let. I ve čtyřce v nejzapadlejší vsi začne kasírovat hosty elektronický stroj zvaný elektronická evidence tržeb.

Miroslav Petr 5.11.2016

Dobře utajený Terezín

U autobusové zastávky uvidí ještě tyto dvě cedule, které jsou pouze v češtině. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Památník Terezín se pravidelně umisťuje v první dvacítce nejnavštěvovanějších turistických destinací v Česku. Loni do pevnostního města přijelo 270 tisíc návštěvníků. Kromě autobusových zájezdů do bývalého ghetta míří také individuální turisté, kteří však v Terezíně marně hledají informační centrum.

Pivní válka v českých hospodách

Pivo - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V českých hospodách zuří tvrdý boj velkých pivovarů o pípu. Vyhrává v nich však zákazník – díky tuhému boji pivovarů si může takřka neomezeně vybírat.

Nabízet hospodám peníze je korupce

Pivovarník Stanislav Bernard. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V červenci uplynulo 20 let od odstupňovaného zdanění pivovarů. Dnes z toho těží všech skoro 300 minipivovarů a řada menších průmyslových. Stanislav Bernard už mezi ně nepatří, humpolecký pivovar nedávno překročil limit 200 tisíc hektolitrů, ve kterém lze nižší daň státu platit.

Palestinský světlý ležák plzeňského typu

Šéf a spolumajitel pivovaru v palestinské vesnici Bír Zajt Aláa Sájidž | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar ve vesnici Bír Zajt v Palestině odstartoval výrobu letos v červnu a plánuje 50 tisíc třetinkových lahví měsíčně. Malá firma z Česka nakupuje většinu sladu, sází na žatecký chmel a u českého výrobce si začala objednávat stolní pípy pro drobné zákazníky.

Provinční pivovarské zjevení

Interiér pivovarské restaurace díky prostornému světlíku vůbec nepůsobí tmavě. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovaru Antoš se podařilo důstojně obnovit slánskou tradici vaření piva a etablovat se jako nejlepší hostinec v patnáctitisícovém městě.

Jak chutná plevel

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Praha objevuje raw food. Restaurace ve Vršovicích na tomto stylu postavila svůj sympatický koncept, bohužel s řadou nedomyšleností.

Dana Alena 18.11.2013

Ve Skále levně jen chutná

Krásný areál pivovaru Klášter. Uprostřed je patrná historická brána kláštera z 12. století. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace pivovaru Klášter si za minutkovou nabídku podprůměrné hospody účtuje ceny, odpovídající centru Prahy.

Zeleninové hody v zoufalém prostředí

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve vegetariánském bistru Zelená kuchyně na Albertově se najíte skvěle, jen se tam člověku nechce moc stolovat.

Dana Alena 4.9.2013

Co vše je možné ve francouzské restauraci

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Až do onoho dne, kdy jsme navštívily La Boucherie and Bistrot M, jsme problémy s obsluhou přičítaly ještě post-socialistickému dědictví.

Dana Alena 23.8.2013

Restaurace Argument: Škoda přešlapů

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedle vynikajících jídel jsme ochutnali i problematičtější kreace. Nastavená cenová hladina však ústřely nedovoluje.

Dana Alena 27.7.2013