Gastronomie

Gastronomická sdílená ekonomika jako show

Gastronomie - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V Maďarsku vznikl gastronápad – projekt Yummber. Umožňuje všem, kdo touží stát se šéfkuchaři, předvést svůj talent a zároveň si přivydělat. Kuchaři se přihlásí na Yummberu, a jsou-li vybráni, stačí jim vyplnit v aplikaci formulář, kdy a kolik návštěvníků mohou přijmout, a čím a za jakou cenu je chtějí pohostit.

Provinční pivovarské zjevení

Interiér pivovarské restaurace díky prostornému světlíku vůbec nepůsobí tmavě. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovaru Antoš se podařilo důstojně obnovit slánskou tradici vaření piva a etablovat se jako nejlepší hostinec v patnáctitisícovém městě.

Jak chutná plevel

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Praha objevuje raw food. Restaurace ve Vršovicích na tomto stylu postavila svůj sympatický koncept, bohužel s řadou nedomyšleností.

Dana Alena 18.11.2013

Ve Skále levně jen chutná

Krásný areál pivovaru Klášter. Uprostřed je patrná historická brána kláštera z 12. století. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace pivovaru Klášter si za minutkovou nabídku podprůměrné hospody účtuje ceny, odpovídající centru Prahy.

Zeleninové hody v zoufalém prostředí

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve vegetariánském bistru Zelená kuchyně na Albertově se najíte skvěle, jen se tam člověku nechce moc stolovat.

Dana Alena 4.9.2013

Co vše je možné ve francouzské restauraci

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Až do onoho dne, kdy jsme navštívily La Boucherie and Bistrot M, jsme problémy s obsluhou přičítaly ještě post-socialistickému dědictví.

Dana Alena 23.8.2013

Restaurace Argument: Škoda přešlapů

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vedle vynikajících jídel jsme ochutnali i problematičtější kreace. Nastavená cenová hladina však ústřely nedovoluje.

Dana Alena 27.7.2013

Marina: Nadějný nováček na pražské pivovarské scéně

Pivovar Marina funguje v působivě zrekonstruované budově přístavní celnice v pražských Holešovicích. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pivovar v Holešovicích nemá nastartováno špatně. Výkon sládka, výčepního, kuchyně i obsluhy by ale měl být vyrovnanější.

Můžete snít, nebo můžete sníst

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podolská restaurace Rest. sice nese trochu záhadný název, místo slibovaného snění poskytuje všední realitu, ale můžeme ji spíše doporučit.

Dana Alena 5.7.2013

Byznys s ledem: Když dekorace roztají, voda se vrátí, kam patří

„Vedle běžné spotřeby ledu v potravinářství se jeho důmyslnější zpracování datuje někdy na přelomu 19. a 20. století,“ říká Marek Košmider. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dobrodružství dvou kamarádů, kteří dokážou vyrobit led jako křišťál, aneb Jak se podniká na vlně populárního trendu zvaného „ice art“.

Jan Brabec 26.3.2013

Pražské pivnice: Příběh o šlendriánu a poctivosti

Úroveň plzeňského piva U Pinkasů převyšuje o řád vše ostatní, co restaurace hostům nabízí. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Která plzeňská pivnice v Praze je nejlepší? První díl naší výpravy nabízí návštěvu pasti na turisty a příjemného „sousedského“ hostince.

Na konci anabáze indické poučení

Restaurace, která si na nic nehraje. Velké hudby a výzdoby netřeba, podává se standard – nic víc, ale ani nic méně. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Občas není snadné poobědvat v Praze dle vlastních preferencí. Ještě, že fungují podniky jako Golden Tikka.

V Sicily Café jsme mnoho Sicílie neužily

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škoda dalšího podniku, který dle webové prezentace vypadá slibně, leč ve skutečnosti se nijak nevymyká z průměru.

Fenomén „česká pivovarská hospoda“

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyspělá pivní kultura, znamenité, byť stále stejné chuťovky k pivu, mnohdy odfláknutá hlavní jídla.

Mincy v restauraci

 | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kuchař, prezident, jeho přítelkyně a její králíček není parodie na film Petra Greenewaye.