Gastronomie

Gastronomická sdílená ekonomika jako show

Gastronomie - ilustrační foto.

V Maďarsku vznikl gastronápad – projekt Yummber. Umožňuje všem, kdo touží stát se šéfkuchaři, předvést svůj talent a zároveň si přivydělat. Kuchaři se přihlásí na Yummberu, a jsou-li vybráni, stačí jim vyplnit v aplikaci formulář, kdy a kolik návštěvníků mohou přijmout, a čím a za jakou cenu je chtějí pohostit.

Provinční pivovarské zjevení

Interiér pivovarské restaurace díky prostornému světlíku vůbec nepůsobí tmavě.

Pivovaru Antoš se podařilo důstojně obnovit slánskou tradici vaření piva a etablovat se jako nejlepší hostinec v patnáctitisícovém městě.

Jak chutná plevel

Praha objevuje raw food. Restaurace ve Vršovicích na tomto stylu postavila svůj sympatický koncept, bohužel s řadou nedomyšleností.

Dana Alena 18.11.2013

Ve Skále levně jen chutná

Krásný areál pivovaru Klášter. Uprostřed je patrná historická brána kláštera z 12. století.

Restaurace pivovaru Klášter si za minutkovou nabídku podprůměrné hospody účtuje ceny, odpovídající centru Prahy.

Zeleninové hody v zoufalém prostředí

Ve vegetariánském bistru Zelená kuchyně na Albertově se najíte skvěle, jen se tam člověku nechce moc stolovat.

Dana Alena 4.9.2013

Co vše je možné ve francouzské restauraci

Až do onoho dne, kdy jsme navštívily La Boucherie and Bistrot M, jsme problémy s obsluhou přičítaly ještě post-socialistickému dědictví.

Dana Alena 23.8.2013

Restaurace Argument: Škoda přešlapů

Vedle vynikajících jídel jsme ochutnali i problematičtější kreace. Nastavená cenová hladina však ústřely nedovoluje.

Dana Alena 27.7.2013

Marina: Nadějný nováček na pražské pivovarské scéně

Pivovar Marina funguje v působivě zrekonstruované budově přístavní celnice v pražských Holešovicích.

Pivovar v Holešovicích nemá nastartováno špatně. Výkon sládka, výčepního, kuchyně i obsluhy by ale měl být vyrovnanější.

Můžete snít, nebo můžete sníst

Podolská restaurace Rest. sice nese trochu záhadný název, místo slibovaného snění poskytuje všední realitu, ale můžeme ji spíše doporučit.

Dana Alena 5.7.2013

Byznys s ledem: Když dekorace roztají, voda se vrátí, kam patří

„Vedle běžné spotřeby ledu v potravinářství se jeho důmyslnější zpracování datuje někdy na přelomu 19. a 20. století,“ říká Marek Košmider.

Dobrodružství dvou kamarádů, kteří dokážou vyrobit led jako křišťál, aneb Jak se podniká na vlně populárního trendu zvaného „ice art“.

Pražské pivnice: Příběh o šlendriánu a poctivosti

Úroveň plzeňského piva U Pinkasů převyšuje o řád vše ostatní, co restaurace hostům nabízí.

Která plzeňská pivnice v Praze je nejlepší? První díl naší výpravy nabízí návštěvu pasti na turisty a příjemného „sousedského“ hostince.

Na konci anabáze indické poučení

Restaurace, která si na nic nehraje. Velké hudby a výzdoby netřeba, podává se standard – nic víc, ale ani nic méně.

Občas není snadné poobědvat v Praze dle vlastních preferencí. Ještě, že fungují podniky jako Golden Tikka.

Dana Alena 18.2.2013

V Sicily Café jsme mnoho Sicílie neužily

Škoda dalšího podniku, který dle webové prezentace vypadá slibně, leč ve skutečnosti se nijak nevymyká z průměru.

Fenomén „česká pivovarská hospoda“

Vyspělá pivní kultura, znamenité, byť stále stejné chuťovky k pivu, mnohdy odfláknutá hlavní jídla.

Mincy v restauraci

Kuchař, prezident, jeho přítelkyně a její králíček není parodie na film Petra Greenewaye.